Inter i FC Santa Coloma lliguen la seva presència a Europa

Segon i tercer classificat s'uneixen a l'Atlètic i seran als representants andorrans a Champions, Europa i Conference

Eloy Gila remata després de controlar dins l'àrea en la jugada que suposaria el primer gol de l'FC Santa Coloma davant l'Ordino, ahir al Centre d'Entrenament de la FAF. | FAF

Inter i FC Santa Coloma van aconseguir ahir tres punts en la jornada 25 de la Lliga Multisegur Assegurance amb els quals s'asseguren matemàticament la presència a Europa aquest estiu vinent. L'Atlètic, que va aconseguir el seu bitllet la setmana passada i que completarà el trident de representants andorrans a Champions, Europa i Conference League, també va vèncer i les distàncies segueixen igual a la part alta. En la lluita per la permanència, Penya i Engordany van empatar i amplien diferències respecte la zona vermella que ocupen Ordino i Sant Julià.

PENYA ENCARNADA 0 - UE ENGORDANY 0

Duel directe en la lluita per la salvació entre Penya Encarnada d’Andorra i UE Engordany. Dos equips que arribaven en zona de permanència però a qui no els valia l’empat a cap dels dos.

A la primera meitat, una oportunitat per cada equip. La del Penya Encarnada d’Andorra va ser una doble ocasió d’Eloy Ordóñez. La pilota li arribava a l’interior de l’àrea i provava de superar Jesús Coca. El porter intervenia però el rebuig tornava a caure a peus del propi Ordóñez, que ho tornava a intentar. Ara, però, es trobava amb el cos de Xavi Vieira que rebutjava quan la pilota es dirigia a porteria. Poc després, torn per l’Engordany. Acció ofensiva i la pilota que arribava a la frontal de l’àrea. Des d’allà, Marc Pujol provava fortuna buscant la base del pal de la porteria de Basterrechea. El seu intent no trobava els pals per molt poc.

Al segon temps, ho continuava provant el Penya. Servei de cantonada que servia Fabinho i que buscava el gol olímpic. Només la intervenció de Jesús Coca aconseguia evitar el primer gol del partit. Al final, respartiment de punts que no deixa cap dels dos equips del tot satisfet, però que els apropa una mica més a la permanència.

INTER ESCALDES 1 - UE SANTA COLOMA 0

La UE no va poder estirar les poquíssimes opcions que tenia d'aconseguir el seu passaport a Europa. La derrota d'ahir deixa els de Boris Anton sense aquest objectiu davant un Inter que amb aquesta victòria manté el pols pel lideratge amb l'Atlètic.

El partit va començar a un alt ritme i en els 10 minuts es va poder veure una ocasió de De la Torre al minut tres i la rèplica de Faysal al set, amb remats d'ambdós desviats. El que prometia emocions fortes es va convertir en un partit pla i sense ocasions que va desencadenar en un empat sense gols al descans.

A la represa, l'Inter va sortir amb més intensitat i va gaudir d'una rematada de cap de Caballé al minut 50 que va sortir fora per sobre del travesser. Els dos equips es preocupaven més de defensar la seva porteria que de fer mal a la contrària... Fins que van arribar els últims minuts. Al 82, Monsif Khttar va tenir una gran ocasió però després de deixar asseguts a dos rivals, va xutar massa centrat i Adri va evitar el gol. La rèplica dels d'Otger Canals va ser demolidora perquè en la següent acció, a la sortida d'un córner, Chete va rematar amb tot a boca de canó per trencar la igualada. Ludo va poder empatar en el descompte en una falta però el seu xut el va refusar Adri perquè el vigent campió mantingués les opcions de discutir-li el títol de campió a l'Atlètic.

ATLÈTIC CLUB ESCALDES 2 - UE SANT JULIÀ 0

Líder i cuer es donaven cita al Centre d’Entrenament de la FAF. L’Atlètic Club Escaldes volia recuperar els cinc punts de marge que havia perdut dues hores abans, i el Sant Julià buscar sumar per evitar el descens directe.

Al minut quatre, la primera per l’Atlètic. Xut fort de Guillaume López que rebutjava Àlex Ruiz a córner. Fins passada la mitja hora, però, no hi va haver el primer gol. Falta picada per Martí Riverola que buscava el cap de Xavi Puerto. El de Barberà del Vallés connectava per enviar la pilota al fons de la xarxa. Abans del descans, la sentència pels de Fede Bessone. Acció ofensiva de l’Atlètic i Rodri, incorporat a l’atac resolia per fer el segon.

A la segona meitat, més dels escaldencs. Casadesús provava fortuna de cara a porta, però el xut del balear sortia fregant el pal. L’única de la UE Sant Julià va ser per a Huertas. Xut des de la frontal de l’àrea que buscava la base del pal de Víctor López, porter ahir dels escalencs. Un intent que fregava el pal després de la intervenció del porter. Ja a les acaballes del partit, més de l’Atlètic. Primer, amb una nova ocasió per part de Guillaume López, que tornava a topar-se amb el porter. Després, amb Bolívar, que tornava a fer lluir Àlex Ruiz, el jugador més destacat ahir per part de la UE Sant Julià. Al final, el líder que continuava amb els cinc punts d’avantatge i el cuer, a sis de la salvació i pendent de l'Ordino.

FC SANTA COLOMA 3 - FC ORDINO 1

L'FC Santa Coloma afrontava el darrer partit de la jornada 25 sabent que amb un punt anava a Europa.

L'equip de Dmitri Chéryshev, però, no va caure en el parany de jugar defensant l'empat inicial i ja al minut Ibáñez va haver de volar per refusar un potentíssim xut de Crespo. Els colomencs van seguir dominant la possessió davant un Ordino que gairebé no concedia arribades de perill però Crespo va trobar espai a la banda dreta al minut 33 i la seva centrada rasa al primer pal la va controlar d'esquenes a dins l'àrea Gila, per acomodar-se la pilota, girar-se i enviar la pilota a la xarxa. Amb l'1-0 no estava tot dit, perquè al minut 43 Filosa va trencar el fora de joc, va encarar un Bejarano que va sortir de l'àrea a la desesperada, el va driblar i el porter colomenc el va derrivar. Vermella que deixava els colomencs amb un home menys.

A la represa, va arribar el segon gol per als de Chéryshev. Penal comès sobre Kilian Grant que ell mateix va materialitzar al minut 56. L'Ordino, en superioritat numèrica, tenia la pilota i va posar una marxa més per tractar d'empatar. Poques arribades per al penúltim classificat de la Lliga Multisegur, però alguna molt clara com la d'Izan Maldonado al minut 75, qui va xutar al cos de Collet després d'una assistència de Rabassó que va deixar el seu company sol davant el porter. Sí que encertaria Izan definint a l'escaire al minut 87 per donar vida al seu equip. Tindria l'empat al descompte Coro, però el seu xut des del vèrtex de l'àrea no va entrar per l'escaire de miracle i la rèplica dels colomencs va acabar en penal sobre Valadko i que va materialitzar Novoa per signar el definitiu 3-1.