PUBLICITAT

L'IPC avançat del mes d'abril baixa fins al 5,4%

El percentatge avaluat del mes de març va ser del 6,4%

Per El Periòdic

Una benzinera del Principat.
Una benzinera del Principat. | El Periòdic

El departament d'Estadística del Govern ha facilitat aquest dimarts les dades referides a l'Índex de Preus de Consum (IPC), el qual ha continuat disminuint progressivament el seu creixement i s'ha situat al 5,4% en el mes d'abril. Una xifra que, si es confirma la variació de la inflació, baixaria un punt en comparació amb el percentatge avaluat del març (6,4%). Aquesta reducció és definida pel comportament dels preus dels grups Habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, aliments i begudes no alcohòliques, i transport.

Aquestes dades contrasten especialment amb les d'Espanya i França, on els seus IPC d'aquest passat mes es van situar al 4,1% i al 5,9%. Uns augments de vuit i dues dècimes, respectivament, en comparació a la variació registrada el mes anterior. 

Cal recordar que l'IPC avançat es calcula amb l'objectiu d'aportar la mateixa informació, en temps i qualitat, que les dades publicades pels instituts d'estadística de la UE. Un càlcul que es fa seguint la mateixa metodologia pel càlcul de l'IPC i la diferència entre ambdós indicadors rau en la informació utilitzada. Igualment, l'indicador avançat proporciona únicament una informació orientativa, per la qual cosa no ha de coincidir necessàriament amb la dada definitiva de l'IPC, tal com matisen des d'Estadística. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT