PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cerni Escalé es presenta a la investidura a cap de Govern amb el suport del PS

El partit socialdemòcrata recolza a Concòrdia per a què pugui fer un discurs d’investidura

Per Sònia Lecha

Cerni Escalé i Judith Salazar durant la roda de premsa, ahir.
Cerni Escalé i Judith Salazar durant la roda de premsa, ahir.

Cerni Escalé, líder de Concòrdia es presentarà a la investidura a cap de Govern. Ho farà en la sessió que se celebrarà al Consell General dimarts i dimecres de la setmana vinent.

Els cinc representants de Concòrdia compten amb el recolzament dels tres consellers del PS. Els socialdemòcrates es van oferir a donar suport a Escalé perquè faci el discurs d’investidura a cap de Govern. Tot i això, l’acord dona llibertat de vot als consellers.
«M’agradaria donar les gràcies al grup parlamentari del PS i a la Judith Salazar pel fet que ens hagin cedit la veu en aquesta investidura». Així començava Escalé en la roda de premsa que van convocar ahir a la tarda al Consell General per a parlar de la investidura que vol presentar. El president de Concòrdia va afegir «m’agradaria donar les gràcies al meu grup parlamentari amb qui hem pres aquesta decisió i que ha estat consensuada amb tot el partit». 

Salazar va exposar el motiu pel qual el partit socialdemòcrata ha volgut donar suport a Concòrdia, «vam valorar que seria bo que hi hagués una segona veu pel que fa a la investidura. Sabem que Demòcrates té majoria absoluta, però això no impedeix que es puguin fer debats». 

Els presidents dels dos partits polítics van explicar que tot va sorgir arran d’una conversa que van tenir ells dos. Escalé va comentar que des del seu partit «ens havíem plantejat formar part del pla d’investidura». Quan Concòrdia va veure que hi havia «aquesta predisposició generosa per part del PS ens vam engrescar a tirar endavant. Sols no ho hauríem pogut fer, necessitàvem el suport d’un conseller més». 

El líder de Concòrdia va destacar que Demòcrates exposarà el seu programa polític, però està bé que «tingui al davant una altra força política que també pot fer valer les seves idees. És en aquest debat i en aquestes idees on surt el programa polític del país». Escalé també va ser realista comentant que «no ens enganyem, Xavier Espot serà el pròxim Cap de Govern». 

Salazar va ser preguntada per la qüestió d’on va sortir la decisió presa de voler donar suport a Concòrdia. La presidenta del partit socialdemòcrata va explicar que «la decisió surt del grup parlamentari i el que fem és traslladar-la als companys de l’executiva». Per tal de contextualitzar va exposar que en el partit estan en un procés d’impàs on hi ha una executiva que està sortint del partit. «Qui ha pres la decisió ha estat la nova executiva», va recalcar la líder del PS. La líder del partit va afegir que «els tres membres socialdemòcrates coincidim que és un exercici de salut democràtica sentir-ho un altre cop al Consell. Més enllà de les converses informals, entenem que és bo per veure quins són els punts de la composició». 

Concòrdia i el PS en els respectius programes electorals compartien determinats punts. Respecte a això, Salazar va dir que «afavorim un discurs d’investidura alternatiu». Aquest parlament serà l’inici de tot i a partir de la novena legislatura es veurà «quan podrem veure els punts comuns en els quals podrem treballar», va recalcar la líder del PS. 

Per la seva banda, Cerni Escalé va comentar que no han pactat cap punt específic del parlament. «Però penso que és important compartir el discurs amb el partit socialdemòcrata», va destacar. Respecte a aquest parlament d’investidura el líder de Concòrdia va explicar que «està molt alineat amb la ideologia que té força en el debat i en la política». 

Escalé va sincerar-se comentant que des del partit estan oberts a altres enteses de les altres forces del grup parlamentari. «Als partits andorrans ens uneix molt més del que ens separa als partits andorrans i la tasca té un objectiu comú que és el d’incrementar el benestar a Andorra». 

Finalment, per a concloure aquesta roda de premsa, el líder de Concòrdia va comentar que «el partit socialdemòcrata es mereix que compartim el discurs que direm per la investidura». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT