PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La vista, cap amunt

La victòria contra el CD Tenerife col·loca novè a l’FC Andorra, que es marca com a objectiu acabar al top10

Per El Periòdic

Els jugadors tricolor celebren el gol de Carlos Martínez que va suposar l’1-0 contra el CD Tenerife.
Els jugadors tricolor celebren el gol de Carlos Martínez que va suposar l’1-0 contra el CD Tenerife. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va assolir diumenge la quinzena victòria del curs contra el CD Tenerife (1-0). Va ser un d’aquells partits feixucs, però els tres punts es van quedar al Principat, deixant als tricolor en novena posició amb 55 punts i marcant-se el top10 com a objectiu a final de temporada. «Seria una guinda espectacular», va comentar Eder Sarabia en la roda de premsa posterior al duel, «ens il·lusiona en aquest curs que ja és d’excel·lent posar un colofó», va afegir. Una fita més que assequible de guanyar els dos matxs que queden en joc contra el CD Leganés i el Vila Reial B. El tècnic es va mostrar molt satisfet amb la línia de treball de l’equip i ara «continuarem mirant el més a dalt possible».

Demanat pel partit, el basc va comentar que la primera meitat «ha estat boníssima de control, d’atac i de defensa», mentre que a la segona «hem estat una mica més espessos on hem donat als canaris més opcions». Tot i això, «crec que hem merescut vèncer». A més a més, va assenyalar que «és un tipus de partit que hem perdut diverses vegades al llarg de la temporada i avui s’ha guanyat».

Pel que fa a la posada en escena dels rivals, el tècnic tricolor va indicar que «han plantejat un matx més conservador i de replec per no permetre’ns passar per dins, però ho hem trobat molt fàcil per fora amb les dues bandes, trobant situacions clares». A banda, va elogiar el seu rigor defensiu, així com el nivell mostrat, i va comentar que el duel es podia definir per petits detalls, el primordial, el penal sobre Héctor que Carlos Martínez transforma al minut 90. 

D’altra banda, Sarabia va ser molt clar amb les faltes en atac: «No es pot xiular falta als davanters quan fan qualsevol cosa petita contra els defenses, i no xiular quan són els defenses que fan una càrrega als davanters». «Si és un duel és igual en els dos sentits», va destacar recordant el penal que no es va xiular contra Sinan Bakis al partit contra el CD Mirandés al Nacional. En aquest sentit, l’entrenador de Bilbao considera que el gol dels canaris és legal: «Normalment parlo de les nostres coses, però també del rival», i aquesta acció «és un duel de futbol normal on Valle vol guanyar la posició i el davanter està un pèl més llest». 

Com ja s’ha esmentat, queden dues jornades per finalitzar la Lliga SmartBank. El primer d’ells és aquest diumenge, un «matx dur» contra el CD Leganés, conjunt que també té els deures fets i ha assolit la salvació. Per a Sarabia, que els madrilenys juguin sense pressió «ens exigirà molt, i nosaltres volem continuar fent-ho bé». «Cal estar molt centrats», apuntava, però també va explicar que ja pensa de cara la temporada vinent.

Triomf del filial / Novena jornada consecutiva  sumant del filial, que en la visita del Vilanova de l’Aguda va sumar un triomf brillant imposant-se per tres gols a zero. Tot i un ensurt inicial amb un xut al pal dels visitants al minut cinc, l’FC Andorra B es va fer amb el domini posicional i de la possessió des de l’inici, tancant el rival al seu propi camp. Els tricolors recuperaven la pilota ràpidament i es van fer un fart de fer mal a través de passades a l’esquena de la línia defensiva o a través de la velocitat dels seus extrems. Carles Medina va ser l’encarregat de posar el primer al marcador després d’engaltar una canonada. A la represa, l’equip va sortir amb menys intensitat i el visitant ho va aprofitar per a apoderar-se de la pilota, però poc els va durar. Als 15 minuts els tricolor van recuperar el control. La sentència es va fer esperar fins al minut 84 de Marc, i encara abans del final, del final, Adam va provocar un penal que Miki del Castillo va transformar en el 3-0 definitiu.

LaLiga Genuine / Els jugadors de l’FC Andorra Genuine van obtenir una meritòria victòria en la jornada de LaLiga Genuine que es va disputar el passat cap de setmana a Burgos. Els de Montse Sànchez van guanyar el primer dels tres partits que van jugar, en aquest cas, contra l’Eivissa per 0-3. No va haver-hi tanta sort en el segon matx, on els tricolor van caure per la mínima contra el Valladolid. Finalment, en el darrer encontre de la jornada, tampoc van poder superar a l’Osasuna (0-4). Amb aquests resultats, l’equip se situa en onzena posició del grup. Abans de l’inici dels partits, el divendres, l’equip va assistir al Burgos-Leganés, corresponent a la jornada 40 de la Lliga SmartBank. Un cop finalitzada aquesta tercera fase, tots els 44 equips tancaran la temporada amb una trobada a Vila Reial que tindrà lloc el cap de setmana del 10 i 11 de juny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT