PUBLICITAT

La Ruta de la tapa tanca la 14a edició amb 9.829 tapes

S’ha batut així el rècord històric, comprés l’any passat, amb 6.200 tapes

Per El Periòdic

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, durant la Ruta.
El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, durant la Ruta. | M.P.

La Ruta de la tapa, celebrada a Sant Julià de Lòria, ha batut tots els rècords amb l’edició d’enguany. Amb un format diferent i amb dos dies menys, els 12 restauradors adherits han servit un total de 9.829 tapes, superant àmpliament la xifra de les 6.200 recollides el 2022, on ja es va batre la millor xifra històrica. 

Enguany, la proposta gastronòmica s’ha allargat dotze dies seguits, del 9 al 20 de maig, a l’excepció del diumenge 14 i el dilluns quinze. Això suposa un canvi en comparació a edicions anteriors, on la proposta es va dur a terme en tres dies repartits durant quatre caps de setmana.

La sortida de la pandèmia i les poques restriccions sanitàries que encara estaven en vigor van ser alguns dels motius que van motivar a assolir l’any passat el rècord històric de les 13 edicions celebrades fins a la data. «La gent tenia ganes de sortir després de tots els entrebancs que vam haver de viure durant el temps de la COVID-19», han manifestat des del departament de Turisme. També es considera contribuent la difusió que han fet de la ruta un grup d’influencers gastronòmics.

El progressiu increment en el nombre de tapes des que va néixer la iniciativa l’any 2010 és una mostra inequívoca que és una activitat plenament consolidada i fins i tot esperada pel públic any rere any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT