PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El GEVA-CEA, millor equip de l’Escacs Actiu de Bagà

L’andorrà Cristofer Luke empata en el primer lloc i Esteve Mateu és cinquè

Per El Periòdic

Un instant d’un partit de Cristofer Luke durant el torneig.
Un instant d’un partit de Cristofer Luke durant el torneig. | Federació d’Escacs Valls d’Andorra

El passat diumenge es va disputar la segona edició del Torneig Internacional d’Escacs Actiu de Bagà Cal Batista. Al certamen, que va ser organitzat pel Club d’Escacs Pobla de Lillet i forma part del gruix de competicions que formen el XIX Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs, va finalitzar amb el GEVA-CEA amb el premi de millor equip i amb Cistofer Luke empatant la primera plaça.

El torneig consistia en nou rondes a ritme 15 minuts més cinc segons d’increment per jugada i va comptar amb la participació de 39 jugadors: tres grans mestres, més de 10 jugadors titulats, algunes joves promeses i jugadors amb un ELO baix. El GEVA-CEA es va endur el premi a millor equip, on se sumava la puntuació dels tres millors representants de cada club, superant, amb 17 punts, els 15.5 del segon classificat, el Peona i Peó.

El campió del torneig va ser el gran mestre Karen Movsziszian qui, en el desempat a set punts, va superar al segon, Lluis Maria Perpinya, i al tercer classificat, Luke. Entrant al detall, l’andorrà va protagonitzar un certamen extraordinari. En les rondes matinals només va cedir dues derrotes enfront dos grans mestres, mentre que en la tarda es va marcar un perfecte, guanyant quatre de quatre. Cal destacar que va saber capgirar partides on semblava no tenir opcions i, per altra banda, en va guanyar de forma molt convincent contra jugadors contrastats com el gran mestre Viktor Moskalenko i el mestre internacional Àngel Martin.

El següent classificat de l’expedició andorrana va ser Esteve Mateu, en desena posició amb 5.5 punts. Mateu va estar jugant a un bon nivell gran part de les partides, però una errada greu en l’última ronda, tenint clara avantatge, li va impedir lluitar per les primeres posicions.
Amb 4.5 punts i en 18a posició va finalitzar David Sinfreu, flamant campió de Lleida a ritme ràpid. L’andorrà va seguir en la seva bona dinàmica, i la seva actuació li va servir per guanyar el tram F d’ELO; un dels més disputats tenint en compte el nombre de jugadors revelació que van participar.

Per acabar, Andria Ercoli va finalitzar en 30è lloc amb 3.5 punts, tot i aconseguir puntuar contra rivals que li treien molta puntuació. Així ho demostra la seva variació en ELO, on ha assolit guanyar més de 100 punts en aquesta actuació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT