PUBLICITAT

Simpatitzants de DA s'informen sobre l'acord d'associació amb la UE

Landry Riba va ser l'encarregat de conduir la reunió

Per El Periòdic

Imatge de la reunió d'ahir a la seu de Demòcrates.
Imatge de la reunió d'ahir a la seu de Demòcrates. | Demòcrates

La seu de Demòcrates va rebre ahir al vespre a una cinquantena de militants i simpatitzants del partit en la reunió informativa per a tractar tant les línies generals com l’estat actual de les negociacions sobre l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea. El secretari d’Estat per a les relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, va ser l’encarregat de conduir la reunió, després d’haver encapçalat els darrers quatre anys la delegació andorrana que negocia amb la UE.

“Les negociacions han avançat a ritme constant durant la darrera legislatura. Ara encaminem la seva fase final, amb la voluntat d’avançar i, fins i tot, tancar l’acord els propers mesos, aprofitant la presidència d’Espanya al Consell de la Unió Europea”, va explicar Riba, qui també va afegir que aquest pacte “serà beneficiós per a les dues parts i tindrà especialment en compte les singularitats d’Andorra, ja que representa la clau de volta de la diversificació econòmica del país”. S’espera que, amb l’adopció de bona part del cabal comunitari, Andorra pugui participar en el mercat interior europeu, obrint així la porta a noves oportunitats de negoci tant per a les empreses andorranes com per a empreses foranes del país.

Després de la part explicativa de la reunió, els militants i simpatitzants del partit taronja es van interessar per alguns dels punts concrets de la negociació, com la que fa referència a la lliure circulació de persones, en la qual “s’està treballant per a conservar un sistema de quotes”. Algunes de les altres qüestions demanades van ser els drets socials, la inversió estrangera o el futur de FEDA i d’Andorra Telecom.

Landy Riba va refermar un cop més el compromís del Govern de, una vegada es tanqui el text, sotmetre’l a un referèndum vinculant perquè sigui la ciutadania “qui decideixi si l’acord d’associació es tramet o no al Consell General per a la seva ratificació”.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT