PUBLICITAT

Noëlia Souque, secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals

Josep Anton Bardina és també nomenat secretari d’Estat d’Educació i Universitats

Per Alex Montero

La nova secretària d’Estat d’Afers Financers, Noëlia Souque.
La nova secretària d’Estat d’Afers Financers, Noëlia Souque. | Som Acció

Noëlia Souque serà la pròxima secretària d’Estat d’Afers Financers Internacionals. Així ho ha confirmat el ministre portaveu, Guillem Casal, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrada avui dimecres a la tarda.

La que va ser número dos de la llista nacional d’Acció en les passades eleccions generals passa ara a formar part del Govern encapçalat per Xavier Espot, qui finalment ha trobat la manera de fer encaixar a l’Executiu el partit liderat per Judith Pallarés, malgrat no ser en un ministeri com es tenia pensat en un inici.

Nascuda a Escaldes-Engordany, Souque és llicenciada en Dret Internacional i Europeu i titular de dos Màsters en dret internacional i diplomàcia europea. Al llarg d’aquests anys ha exercit responsabilitats globals en l’empresa americana Avon i l’empresa Brasilera Natura, així com establint col·laboracions clau amb organismes de l’ONU i el Pacte Mundial de les Nacions Unides tot sent la portaveu de l’agenda diversitat, inclusió, igualtat de gènere i apoderament de les dones. 

Amb la visió sempre posada en els valors humans i les coalicions d’acció per a impulsar un canvi positiu, Souque sempre ha desitjat treballar per a Andorra sigui en l’àmbit polític o diplomàtic, una oportunitat que li ve donada ara al passar a formar part de l’Executiu demòcrata.

Josep Anton Bardina, l’altre nomenament 

Casal ha confirmat també l’aprovació per part del Govern del nomenament de Josep Anton Bardina com a nou secretari d’Estat d’Educació i Universitats. Cal destacar que Bardina ja va ocupar aquest mateix càrrec entre els anys 2001 i 2005, passant a ser més tard el número dos d’Habitatge i Joventut i secretari d’Estat de Benestar Social i Habitatge.

Llicenciat en Magisteri i Psicopedagogia, aquest va exercir també com a vicepresident de la Comissió Legislativa d’Educació, Cultura, Joventut i Esports durant la seva etapa parlamentària, així com sent membre de la Comissió Permanent i de la Comissió Legislativa d’Afers Socials i suplent de la delegació andorrana a l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa. A més, en el darrer any ha treballat també per al ministeri d’Administració Pública i Participació Ciutadana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT