PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nogués, optimista amb la renovació de Bakis amb l'FC Andorra

El dirigent afirma que el turc no l’ha rebutjat i informa que en principi no jugarà dissabte contra el Vila Reial B

Per Pol Forcada Quevedo

El director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, aquesta temporada.
El director esportiu de l’FC Andorra, Jaume Nogués, aquesta temporada. | @FCANDORRA

El nom propi aquests dies de l’FC Andorra és el de Sinan Bakis. El davanter finalitza contracte, i el seu fulletó continua en vel. El director esportiu del club, Jaume Nogués, va explicar ahir en roda de premsa que se li va fer la proposta de renovació al gener, i que ara per ara «no ens l’ha rebutjat, el contrari, crec que està per la labor». Nogués va comentar que continuen en converses amb el jugador i es va mostrar optimista amb la seva renovació: «Sempre ens ha anat bé ser-ho, però és una situació complexa, com en seran d’altres, per la bona temporada de l’equip».

Per altra part, el director esportiu del conjunt andorrà va avançar que Bakis, màxim anotador de l’FC Andorra i tercer de la Lliga SmartBank amb 12 gols, en principi tampoc estarà a disposició d’Eder Sarabia per al partit d’aquest dissabte contra el Vila Reial B, el darrer de la competició. «En moments que ens haguéssim jugat molt més podria haver forçat la seva situació», va apuntar recordant que arrossega una molèstia al genoll, i «vam creure que no era el moment». De fet, ahir va baixar a Manresa per mirar si se l’haurà d’intervenir. A més a més, va destacar que al davanter li falta jugar almenys 45 minuts en dos partits. Per tant, «per molt que jugués aquest cap de setmana no seria jugador nostre». Així mateix, Nogués va assenyalar que el club ha parlat amb ell, i que el jugador «també ens ha explicat les cartes, i només podem que estar agraïts amb tot el que ha fet». 

L’altre focus d’atenció dels darrers dies ha estat per Adrià Altimira Alti. El lateral de Cardedeu finalitza contracte el 30 de juny, i les bones actuacions al llarg del curs han fet que equips de primera es fixin en ell, és el cas del Rayo Vallecano, el Cadis CF o l’RCD Mallorca. El director esportiu de l’FC Andorra va comentar que el català ja té proposta de renovació del club, i també es va mostrar optimista perquè «ens agradaria que continués». Parlant concretament de la porteria, Nogués va informar que s’està ultimant la renovació de Nico Ratti, mentre que Marc Vidal i Raúl Lizoain tenen contracte en vigor. «Continuarem amb ells a no ser que hi hagi un moviment», va comentar.

També entren en joc els jugadors cedits. «Ho estem tractant i parlem amb els clubs», va explicar el director esportiu, que va comunicar que Marc Aguado torna al Reial Saragossa, de qui va destacar el bon rendiment mostrat a l’equip del Principat. Per la seva part, Germán Valera, que torna a Madrid el 30 de juny, també «l’estem treballant» perquè torni a Andorra la temporada vinent. Durant la roda de premsa van sorgir altres noms, i Nogués va avançar tenir ja el full de ruta molt clar: «Sabem qui volem que es quedi i qui no, i primer ho hem de comunicar als jugadors». «M’agradaria que l’àmplia majoria de la plantilla continués, però a aquests nivells sempre hi haurà canvis. No podria dir si seran vuit o 10, però la situació anirà per aquí», va afegir.

Amb tot, el mercat de fixatges s’espera mogut als despatxos, però Nogués ho afronta amb satisfacció: «Fa quatre anys estàvem parlant de Primera Catalana i fer un equip per a Tercera Divisió, i ara de què molts dels nostres jugadors els volen al màxim nivell». Pel que fa al pressupost del pròxim curs, el director esportiu va explicar que no serà gaire més elevat que el d’aquest: «Estem bé en aquestes quantitats, hem de ser ambiciosos, però tampoc ser temeraris». En darrer lloc, la valoració que fa de la temporada és «excepcional quedem en la posició que quedem». «Crec que hem complert l’objectiu amb molta solvència, i estem molt contents per com ha anat tot», va finalitzar Nogués.

El director esportiu assenyala que l’equip continuarà jugant al Principat un cop finalitzi, en un any, el conveni d’ús de l’Estadi Nacional

A banda de l’estructuració  de la plantilla per a la temporada vinent, un altre aspecte rellevant que ha de tractar l’FC Andorra és el nou estadi. «És una de les preocupacions més importants que tenim ara mateix. Hi treballem a poc a poc i anem avançant», va assenyalar ahir en roda de premsa el director esportiu del club, Jaume Nogués. El conveni d’ús de l’Estadi Nacional finalitza en un any, i Nogués va comentar que després es continuarà jugant al Principat: «El projecte no té sentit fora del país». Fer el camp als terrenys de la Borda Mateu «és l’opció que tenim més avançada i la que creiem que pot ser la millor», va explicar Nogués. Així doncs, «les negociacions s’estan portant molt bé, però és un procés que encara necessita un temps per acabar de culminar a la perfecció», va finalitzar Nogués. Per altra banda, el director esportiu va informar que de cara la setmana vinent és previst que LaLiga vingui al país per a fer una auditoria per avaluar si cal fer millores de cara el curs vinent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT