PUBLICITAT

Renovada l’autorització per a la valorització energètica

L'objectiu és valorar els residus procedents de la Cerdanya

Per Alex Montero

La planta d’incineració de residus del Centre de Tractament de Residus d’Andorra (Ctrasa) de la Comella.
La planta d’incineració de residus del Centre de Tractament de Residus d’Andorra (Ctrasa) de la Comella. | Tony Lara

Govern ha aprovat la renovació, per un any, de l’autorització d’importació de residus municipals pretractats de la Cerdanya per a la valorització energètica al Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRA), amb una importació d’un màxim de 10.000 tones per any. Aquest s'emmarca dins l'acord entre el Principat d'Andorra i el Regne d'Espanya, en el què s'especifica que la planta de valorització energètica d'Andorra és adequada per a valoritzar els residus, segons mètodes ambientalment racionals i eficients, i compleix a més amb els criteris de valorització establerts en la directiva del Parlament Europeu i del Consell.

A més, a aquesta entesa s'aplica el principi de proximitat geogràfica i d'aplicació dels criteris jeràrquics en les opcions de la gestió dels residus, prioritzant així la valorització sobre l'eliminació i la utilització dels mètodes i les tecnologies més adequats per a garantir un nivell elevat de protecció de la salut humana i del medi ambient.

Cal destacar que en aquest marc de col·laboració amb els territoris veïns, Andorra exporta prop del 70% dels residus generats al país per a rebre una gestió ambientalment correcta i eficient. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT