PUBLICITAT

Sant Julià estrena dos nous murals en homenatge a Canòlich

Els autors de les obres són Gos Com Fuig i David Segura

Per Joan Jiménez

Els consellers, Carrillo i Duró, la cònsol menor, Codina, i els artistes Gos Com Fuig, Orobitg i Casals, a la presentació d'ahir.
Els consellers, Carrillo i Duró, la cònsol menor, Codina, i els artistes Gos Com Fuig, Orobitg i Casals, a la presentació d'ahir. | ANA

Sant Julià de Lòria ha estrenat aquest matí dos nous murals a la carretera general 1, al mur exterior del cementiri, i al carrer Isidre Valls, davant l'església de Sant Julià i Sant Germà. Les obres rendeixen homenatge al santuari de Canòlich i a diferents trets característics d'aquest. Els autors de l'obra situada a la carretera general són el duet d'artistes conformat per Arnau Orobitg i Xavi Casals, "Gos Com Fuig", mentre que el mural exposat al carrer Isidre Valls ha estat creat per les mans de David Segura. La presentació ha anat a càrrec de la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, acompanyada dels consellers del comú lauredià, Rossend Duró i Sonia Carrillo, a més de la responsable de la sala Sergi Mas, Anna Mangot.

Mireia Codina ha exposat que ja s'han pintat sis murs en forma de mural per a aquesta iniciativa, dels vuit que té la parròquia, ja que dos van ser oferts per part de privats. La cònsol ha esmentat que el projecte permet "embellir aquestes parets blanques per a fer un distintiu especial", a més d'assegurar que existeix la voluntat de continuar amb aquestes tasques, ja que "pensem que dona un punt de color al poble i les parets blanques no diuen res. En canvi, amb els motius culturals que anem exposant a cada paret, fem també que es transmetin les nostres tradicions".

L'autor del mural del carrer Sant Isidre, David Segura, ha declarat que va intentar plasmar "un ambient de celebració, representant el santuari i la Verge de Canòlich, amb la tècnica del vitrall i estil grafiti, combinant el punt clàssic amb el més modern". Segura desitja que "estigui aquí molts anys i que al poble li agradi, el gaudeixin i me'l respectin".

Gos Com Fuig, duet artístic conformat per Arnau Orobitg i Xavi Casals, s'han mostrat satisfets del resultat final de la seva obra, la qual va ser elaborada dins d'un marc cooperatiu molt estret on ambdós pintors elaboraven les mateixes parts del mural alhora, enlloc de dividir-se les parts de forma individual. Orobitg ha declarat que "hem volgut posar tots els elements formals de Canòlich, exposant la llegenda i el romiatge que es fa cada any, el temple, el pastor que va trobar a la verge i al mig, una verge florida". Finalment, Casals ha esmentat el desig dels dos artistes perquè es continuï fomentant aquest tipus de projectes, inclús arribant a organitzar-se una concentració de muralistes, esmentant que "benvinguda sigui la proposta. Pel que hem entès, (a la convocatòria) s'hi han presentat nou artistes del país, que jo desconeixia que hi hagués tants artistes valents amb les parets, així que com més millor i esperem que continuï aquesta iniciativa".

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT