PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comença el moviment

Valle, Bundu, Petxarroman, Morer i Valera, els cedits, deixen l’FC Andorra i tornen als seus respectius clubs

Per Pol Forcada Quevedo

Valera, en el punt de mira per a tornar de cara la temporada vinent, durant un partit de la d'enguany.
Valera, en el punt de mira per a tornar de cara la temporada vinent, durant un partit de la d'enguany. | @FCANDORRA

Fa poc més d’una setmana que l’FC Andorra va jugar el darrer partit lliguer, i per tant l’últim del curs, tancant així el primer periple de l’entitat tricolor al futbol professional. Ja ho diu Eder Sarabia, però és més que evident que la temporada ha estat d’excel·lent, i ara toca assentar-ho. Per això, la junta directiva del club ja comença a moure peces, i no en seran poques.

La setmana passada ja se’n va saber d’un parell. Les dues cares de la moneda. Per una banda, el secret a veus de la marxa de Marc Aguado cap al Reial Saragossa, per l’altra, la renovació de Sergio Molina per dues temporades més, fins al 2025. La jornada d’ahir, però, va ser de comiats. Això sí, d’aquells que tard o d’hora ho havien de fer, ja que eren els cedits. El primer en comunicar-se va ser la marxa d’Àlex Valle, propietat del Barça Atlètic que al febrer va arribar al Principat per a cobrir la baixa de Martí Vilà. L’altre adeu va ser per a Mustapha Bundu, que va arribar a principi de curs procedent de l’Anderlecht. Després van anar comunicant el de la resta de jugadors: Dani Morer, de l’FC Famalicão, Álex Petxarroman Petxa, de l’Athletic Club, i Germán Valera, de l’Atlètic de Madrid.

Així doncs, cinc jugadors ja han fet les maletes cap als seus respectius clubs, però algun d’ells ho fa al punt de mira per a tornar al Principat. És el cas de Valera, el més destacat dels mencionats, que tal com va assenyalar a finals del mes passat el director esportiu tricolor, Jaume Nogués, treballen per a recuperar-lo de cara la temporada vinent.

Encara queden incògnites, la d’Alti i Bakis les més sonades les darreres setmanes, i tots dos amb un peu i mig fora del Principat, però Héctor Hevel, Nico Ratti i Carlos Martínez també finalitzen contracte el 30 d’aquest mes, i ara tocarà esperar a veure si renoven o marxen cap a nous destins. Amb tot, cal recordar que només 12 jugadors de l’actual plantilla tenen contracte més enllà del 30 de juny: Lizoain, Vidal, Alende, Pastor, Vilanova, Mármol, Pampín, Bover, Gil, Jandro, Jacobo i Almpanis. Nogués ja va avançar que s’esperen canvis, però la revolució de jugadors que ha de patir el club només acaba de començar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT