PUBLICITAT

L’estratègia Pirineu 2030 aposta per qüestions territorials

Model turístic, mobilitat, habitatge o energies verdes, entre les més demandades

Per El Periòdic

Les autoritats durant la 34a Trobada Empresarial al Pirineu, ahir.
Les autoritats durant la 34a Trobada Empresarial al Pirineu, ahir. | M.P.

La Seu d’Urgell ha acollit avui la 34a Trobada Empresarial al Pirineu, sota el lema ‘Liderar avui: talent i valentia’. En ella, s'han marcat les qüestions primordials pel territori que abordarà l’estratègia Pirineu 2030, com per exemple el canvi del model turístic de les estacions d’esquí, la millora de les connexions relatives a la mobilitat, la manca d’habitatge social, el foment d’energies verdes, l’esport, la promoció del sector primari per a garantir l’estabilitat i el futur, la gestió forestal i l’impuls del coneixement i el talent latent al Pirineu amb l’ampliació de l’oferta universitària i de formació professional.

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha detallat l’evolució econòmica d’aquesta al llarg del primer trimestre del 2023, destacant «el creixement que ha assolit respecte als darrers tres mesos de l’any anterior», afegint que aquest fet optimista suposa «mirar al futur amb una actitud exigent i proactiva». Aragonès ha aprofitat la seva intervenció per a parlar de la sequera que s’està vivint avui dia al territori català, la qual «canviarà la manera de viure de la població, però oferirà oportunitats en l’àmbit professional per a assolir  un model propi pioner i eficient». A més, segons aquest l’única manera per a afrontar aquest repte és actuar amb «ambició, a la catalana», alhora que treballant per a afavorir la cohesió social de manera que aquesta esdevingui una eina que generi oportunitat per a la població i el teixit econòmic.

Aragonès ha fet èmfasi també en la resiliència, a través de la qual es farà front als canvis tecnològics i climàtics actuals, com la transició energètica o l’impuls d’energies renovables. Sobre aquestes últimes, el president de la Generalitat ha posat d’exemple la creació de l’energètica pública, que dotarà de plaques solars tots els edificis de la Generalitat arreu del territori.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT