PUBLICITAT

Flexibilitat física i mental

Avui us vull parlar de la meva reincorporació a l’esport després d’uns anys d’inactivitat física per alguns problemes de salut que no venen al cas, però que van afectar molt la meva mobilitat a causa d’una malaltia genètica que m’exigeix mantenir-me activa per tal de no anquilosar-me. Jo de sempre havia practicat el ioga, però mai abans havia tingut l’ocasió de provat el Pilates.

La tornada al gimnàs va ser molt difícil. De fet, a hores d’ara, continua sent-ho; però a mi m’han encantat de sempre els reptes i com més difícils de portar a terme, millor. La meva mobilitat amb la pràctica constant ha anat millorant molt, però soc conscient que encara em manca molt i estic segura que puc millorar molt més. És cert, que de vegades, moltes, en realitat, em sento frustrada perquè puc fer exercicis difícils, però no puc fer algun dels més elementals per falta de mobilitat especialment a les meves espatlles i a la lumbar, però de seguida m’aixeco i continuo. Les meves millors qualitats des de molt petitona van ser sempre la constància i la força de voluntat. També amb l’entrenament ha millorat molt la meva força i la meva resistència, ja que sovint també les treballo. En realitat, procuro treballar tot el meu cos en conjunt, és a dir, faig exercici cardiovascular, força i flexibilitat i mobilitat.

Però, sense dubtar-ho, la meva prioritat és no perdre mobilitat i, fins i tot, continuar recuperant, de mica en mica, la que vaig perdre, perquè a la meva edat aquestes coses van molt a poc a poc. Per això, ja fa temps que vaig optar per combinar el ioga i el Pilates, dues disciplines que m’aporten tot el que necessito i que procuro fer almenys quatre dies per setmana.

Hi ha moltes persones que encara pensen que aquestes disciplines no aporten res. Que en una classe de Pilates o de Ioga no es treballa i que només són rutines per persones grans, però s’equivoquen. És necessari saber que el Pilates no és només una rutina d’exercicis combinats d’estiraments i respiració, sinó que una classe de Pilates ben executada resulta molt exigent i permet mantenir-se en forma, gràcies a uns principis bàsics que després es poden aplicar a totes les disciplines esportives.

Per la seva banda, el Ioga ajuda a mantenir la bona salut, modificant alguns hàbits que milloraran la qualitat de la nostra vida quotidiana a través de millores en l’actitud tant físicament com mentalment. Per tant, resulta ideal per a aquelles persones que busquen conèixer-se millor a si mateixes i dominar i combinar el seu plan físic, mental i espiritual.

La combinació d’aquestes dues disciplines, per tant, no només ens dona un entrenament complet del cos, sinó que també ho fa amb la ment. Junts, augmenten la força, l’equilibri i la flexibilitat, milloren la postura a través d’un alineament corporal correcte, redueixen l’estrès i augmenten la consciència corporal.

El fet de ser, mitjançant la pràctica de totes dues disciplines alhora, molt més conscients del nostre propi cos, ens obre la porta a descobrir quines són les seves veritables necessitats i a no fer-nos mal a nosaltres mateixos. Entre aquestes necessitats es troba el fet de mantenir una bona i sana alimentació. Quan practiquem ioga i pilates, el cos no ens demana aliments hipercalòrics, amb grans quantitats de sucre o greixos saturats, sinó aliments naturals que ens ajudin a realitzar millor els exercicis i les postures que es requereixen durant cada pràctica.

Per descomptat, jo us animo a provar-les si ja no ho heu fet abans. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT