PUBLICITAT

Clinton i Goldberg, a una gala contra la sida

  • El Life Ball de Viena, un dels actes caritatius més espectaculars del món, se celebrarà el proper dia 17
FELIU PERE

La divuitena edició del Life Ball de Viena, una de les gales caritatives per a la lluita contra la sida més espectaculars, comptarà, el dia 17 d'aquest mes, amb l'assistència de personalitats del món artístic i polític, com ara l'actriu Whoopi Goldberg o l'expresident nord-americà Bill Clinton. El lema del ball, que se celebrarà en la plaça de l'Ajuntament vienès, amb la participació d'unes 40.000 persones, serà Sembrar les llavors de la solidaritat, segons ha explicat en roda de premsa l'organitzador de l'esdeveniment, l'austríac Gery Keszler.

El ball d'aquest any constitueïx la inauguració oficiosa de la dissetena Conferència internacional sobre la sida, que tindrà lloc a la capital austríaca entre els dies 18 i el 25 d'aquest mes, amb la participació d'uns 20.000 delegats de tot el món. A més del ball de la plaça de l'Ajuntament, hi haurà un sopar de gala al Parlament d'Àustria dirigit per Goldberg.

Per als qui el Life Ball resulti massa extravagant, aquest any hi ha una versió convencional del ball al Teatre Reial (Burgtheater), davant de l'Ajuntament. El ball serà inaugurat oficialment pels alcaldes de Viena, Michael Häupl, i de Berlín, Klaus Wowereit. En l'estrena, sortiran a ballar 50 parelles blanques i 50 de color, com a símbol de tolerància. Entre les diverses presentacions artístiques destaca la intervenció de la soprano Montserrat Caballé. En un "duo virtual" amb Freddy Mercury, el ja traspassat líder del grup de rock Queen, la diva cantarà Barcelona, tema que va interpretar amb el britànic (mort a causa de la sida) amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

La ja tradicional desfilada de moda del Life Ball presentarà creacions dels dissenyadors Kenneth Cole, Calvin Klein i Diane Fürstenberg. Un moment culminant de la gala serà la interpretació de l'Himne de l'Alegria, de Beethoven, per 80 nens d'arreu del món, que tocaran instruments folklòrics dels països respectius. Entre les personalitats que participaran en el ball, destaquen també l'extennista alemany Boris Becker, l'actriu britànica Elizabeth Hurley i la model burlesque nord-americana Dita von Teese. L'any passat, el Life Ball va recaptar gairebé 1,5 milions d'euros per a projectes de lluita contra la sida. Keszler ha destacat que, en els últims deu anys, el nombre de persones infectades amb el VIH s'ha duplicat, tot i millorar els tractaments mèdics contra la malaltia. Sobretot a l'Àfrica, a l'Europa de l'Est i a l'Àsia Central, la sida s'escampa a un ritme accelerat, ha dit. A causa d'això, el Ball de la Vida d'aquest any estarà centrat en la lluita contra la sida a l'Europa de l'Est, a paísos com ara Ucraïna, república exsoviètica d'uns 50 milions d'habitants, amb més de mig milió de persones infectades amb el VIH, mentre que les autoritats locals amb prou feines prenen mesures sanitàries per combatre el problema, segons ha denunciat Keszler. Per impulsar la lluita contra la sida en aquest país, un projecte de la ciutat d'Odessa, que tracta de salvar nens del carrer del contagi de la sida, rebrà durant el ball el premi Cristall de l'Esperança, dotat amb 100.000 euros.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT