PUBLICITAT

El 'Montjuïc de Nit' reuneix 90.000 assistents

  • Entre les vuit del vespre i les dues de la matinada es van programar més de 70 actuacions musicals gratuïtes
ROGER TONEU

Gairebé 90.000 persones van acudir dissabte a la nit a la muntanya de Montjuïc per participar en les diferents propostes organitzades per l'Ajuntament de Barcelona en la tercera edició de Montjuïc de nit, que aquest any s'havia programat inicialment a l'avinguda Diagonal per tancar la celebració de l'Any Cerdà. A més de l'entrada gratuïta a diversos museus i equipaments de la muntanya, l'altre atractiu de la nit era una àmplia oferta musical programada pels 20 principals festivals de la ciutat, amb la participació exclusiva de músics vinculats a la capital catalana. Entre les vuit del vespre i les dues de la matinada es van programar més de 70 actuacions musicals gratuïtes repartides en 13 escenaris diferents.

La tercera edició de Montjuïc de nit s'havia de celebrar aquest any a la Diagonal per tancar la celebració de l'Any Cerdà, però el fallit referèndum sobre la reforma de l'avinguda va aconsellar canviar-ne la ubicació. La cita, en la qual s'han invertit 900.000 euros, va congregar dissabte prop de 90.000 persones a la muntanya màgica.

Més enllà de l'oferta dels museus ubicats a Montjuïc, l'atractiu de la nit era una àmplia oferta musical amb accent barceloní. En paraules del delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, "Montjuïc de nit ha posat a l'abast dels ciutadans la qualitat de la música feta a la ciutat". Per Martí, l'àmplia i diversa oferta musical barcelonina programada en aquesta jornada "certifica la vitalitat d'una escena rica en gèneres i talent".

Entre les vuit del vespre i les dues de la matinada es van poder veure més de 70 actuacions gratuïtes en 13 escenaris diferents, programades per 20 dels principals festivals de la ciutat. Les primeres hores van registrar una afluència de públic més aviat discreta, i l'ambient no es va animar fins passades les deu de la nit.

ELS ARTISTES participants van ser grups de diferents estils musicals i de diverses procedències, que mantenen una vinculació directa amb Barcelona. Hi van actuar, entre d'altres, Guillamino, Chano Domínguez, Astrud, Standstill, Manos de Topo vs The New Raemon, El Nota, Pi de la Serra, Miquel Gil, Mendetz, Delafé y las Flores azules, La Pegatina, Llibert Fortuny i Manel Camp, Lucrecia, Rumba Vella, Papawa i la Barcelona Big Blues Band.

Els festivals que van participar en les activitats realitzades en el marc del Montjuïc de Nit van ser: Sónar; In- Edit, Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona; Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona; Festival de Guitarra; De Cajón!; Festival de Músiques del Món; el Festival Internacional de Percussió de Catalunya; Festival Nous Sons; San Miguel Primavera Sound; Barcelona Acció Musical; Hipnòtik Festival; Barnasants, Festival de Cançó; Tradicionàrius-C.A.T.; Gràcia Territori Sonor-LEM; Festival del Mil.lenni; Cruïlla Barcelona; San Miguel Mas i Mas Festival; Flamenc Ciutat Vella; Festival de Blues de Barcelona i Festival de Música Popular de Barcelona.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT