PUBLICITAT

Maragall i la sentència

ANDREU SOLÀ

L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall ha fet una crida als catalans a manifestar-se aquest dissabte, 10 de juliol, després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. En declaracions a RAC1, Maragall ha constatat que la sentència provoca que els vots a favor del text català en el referèndum "ara no valen", perquè s'ha "retocat" el que es va referendar. "Per tant, alguna cosa haig de dir, l'únic que puc fer és sortir al carrer amb uns altres que estiguin com jo i dir que no hi estic d'acord, tornem a començar", ha assegurat. Maragall també ha refredat la seva aposta per un altre referèndum, ja que ha constatat que "l'ha de convocar algú que no el convocarà".

"El poble pot fer el que vulgui, expressar la seva opinió, dir que no hi està d'acord, que tal com ha quedat no el vol i sortir al carrer com ara fa 30 anys", ha dit, tot remarcant que és "un dret legítim del poble".

Qui va ser el president durant la legislatura de confecció i aprovació de l'Estatut creu que, després del TC, ha quedat un text que no és el que es va votar per part del poble. "L'Estatut es va fer, ha passat tot el que ha passat, es va referendar pel poble, jo el vaig referendar tot i que ja estava molt retallat, però vaig anar-hi i vaig votar que sí", ha recordat. "Però resulta que el que vaig donar ara no val, perquè han retocat allò a què jo vaig dir que sí, i per tant alguna cosa haig de dir". I afegeix: "l'únic que puc fer és sortir al carrer amb uns altres que estiguin com jo i dir que no hi estic d'acord, tornem a començar".

Pel que fa a la proposta d'un nou referèndum, cosa que defensa des de fa uns quants mesos, Maragall s'ha mostrat ara menys entusiasta, ja que recorda que és el Govern espanyol qui l'ha d'autoritzar i no ho veu possible: "Tornar-lo a referendar, sí, ¿però qui convoca el referèndum? El referèndum l'ha de convocar algú que no el convocarà". Per això, creu que "és el poble qui ha d'autoconvocar-se per dir que no o que sí, els qui hi estiguin en contra que ho diguin, i els qui hi estiguin a favor, també".

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT