PUBLICITAT

Sense crítiques

FERMÍN BOCOS

En l'últim Comitè Federal alguns dirigents socialistes s'han atrevit, tímidament, a expressar amb moltes cauteles que no els agrada la deriva que estan prenent els seus companys del PSC respecte a la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya. Però sent això veritat, s'equivoquen qui pensen que Rodríguez Zapatero té la més mínima resposta des de dins del PSOE. S'equivoquen per la senzilla raó que el PSOE del present no se sembla al del passat recent. No és que el PSOE s'hagi modernitzat, no és això, el que ha succeït és que ara és un partit fet a la mesura del seu líder. Tot just convertir-se en secretari general, Zapatero, de la mà del seu secretari d'Organització, José Blanco, va començar a remodelar el PSOE i ho han fet a consciència, tant que fa temps que s'han apagat les veus discrepants. Felipe González, que va ser sens dubte un líder amb carisma i sobretot volgut dintre de les files del seu partit, es va enfrontar en més d'una ocasió a critiques i resistències internes.

Rodríguez Zapatero no és ni carismàtic ni tan benvolgut, però té un partit que no s'atreveix a esternudar-li i com a molt el critiquen fora del Comitè Federal i en veu baixa. Darrere de la seva aparent bonhomia hi ha un polític fred, que guarda a la recambra la factura als qui el critiquen. Per això, Zapatero fa i desfà al seu antull dintre del PSOE sense por que ningú se li planti. En realitat, fa temps que el PSOE, però també el PP, són partits de poder on tot està pensat a major glòria del líder i sobretot de romandre en el poder o arribar-hi com més aviat.

De manera que als socialistes que no només no els agrada, sinó que els preocupa la política de Zapatero respecte a Catalunya i altres assumptes, s'abstenen de dir-lo en veu alta per por que des de Ferraz els passin la targeta de visita. Així que Zapatero governa tranquil; una altra cosa serà el que passi el dia que perdi unes generals i hagi de tornar a la realitat. Aquest dia, molts dels que murmuren a les seves esquenes seran els primers a dir en veu alta que ja ho deien ells que això no pot ser.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT