PUBLICITAT

La festa a l''Eivissa croata' de l'Adriàtic

  • Centenars de milers de joves procedents de tota Europa passen cada estiu per Zrce i les seves discoteques
VESNA BERNARDIC

Per als uns, la localitat de Zrce, a l'illa croata de Pag, és un lloc d'una bellesa abassegadora; per a uns altres és una espècie de Sodoma i Gomorra. Però tots coincideixen en alguna cosa: l'Eivissa croata no coneix el significat de la paraula crisi. Centenars de milers de joves procedents de tota Europa passen cada estiu per Zrce i les seves discoteques, on toquen alguns dels DJ més coneguts del món, explica Adnan Mehmedovic, del club Papaya.

"Malgrat la crisi global, l'any passat, quan totes les destinacions turístiques registraven una caiguda, a Pag i Zrce va haver-hi un creixement del 8% en comparació de la temporada anterior. Aquest any esperem una cosa similar, ja que tots els festivals a Papaya ja estan venuts molt per endavant", hi va afegir. La imatge d'aquesta illa que s'emporta el visitant és la de les aigües cristal.lines de la llarga platja de Zrce, prop de Novalja, i la de milers de joves ballant còctel en mà al ritme del tecno i el house, mentre ballarines professionals amb poca roba es contorsionen sobre plataformes.

A Helena, de 27 anys, mestra en un parvulari de Zagreb, no se li ocor- re passar per allà en considerar-la una "diversió de la més baixa, que es basa en drogues i sexe sense límits". Per a mi és un lloc amb una gran diversió, bona música i sobretot bones vibracions", exposa Denis, de 24, un estudiant que ja ha anat a Zrce dues vegades i pensa tornar-hi. Opina que és pretensiós comparar l'illa amb Eivissa, i respon a les crítiques sobre l'excés de drogues que "per això no és necessari anar a Pag, això ho tens en qualsevol lloc, a Zagreb per exemple". A Papaya"tocaran aquest any alguns dels millors DJ de l'electrònica europea, com ara Armin Van Buuren, Paul Van Dyck, Tiësto, David Morales i Deadmau.

"Oferim una festa a la platja, que és de les més conegudes del planeta, tots els dies entre les 16 i les 20 hores, i de nit presentacions als millors músics del món. A més de la diversió a cel obert en els clubs, els visitants poden gaudir a les platges de Zrce d'esquí aquàtic, excursions i diversos esports", va explicar Mehmedovic.

També hi ha visitants d'Espanya, en l'honor dels quals "la bandera espanyola va onejar sobre el nostre club durant la presentació d'Armin Van Buuren" el 14 de juliol, va explicar el relacions públiques.

Al 2011 o 2012 Papaya organitzarà una campanya promocional a Espanya, la qual cosa significa que el club planeja portar també els més coneguts DJ espanyols, va afirmar Mehmedovic. Els habitants catòlics de Pag, coneguda fins fa poc només pel seu formatge d'ovella i els nombrosos monestirs benedictins, van observar amb molt recel el nou rumb que havia pres l'illa.

NO OBSTANT
això, ja són cada vegada menys les veus que titllen Zrce de Sodoma i Gomorra, especialment des que l'any passat, enmig de la recessió global, només la propera localitat de Novalja registrés més d'un milió de pernoctacions a causa de l'èxit dels qui vénen a la recerca de platja i festa fins a la matinada. Gràcies al creixement exponencial del turisme es va poder aconseguir per fi un nou ambulatori, una cosa que ha canviat la percepció sobre els beneficis de la popularitat de l'illa. Encara que Zrce és un dels llocs d'oci més coneguts de l'Adriàtic, a la costa croata hi ha almenys una desena de clubs i festivals d'aquest tipus, com ara l'EastWest Beach Club de Dubrovnik, situat en una platja bella i que solen atreure famosos de tot el món.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT