PUBLICITAT

'Operació Afrodita'

RAFAEL TORRES

Eradicar dels periòdics els anuncis per paraules en els quals s'ofereixen esclaves sexuals, que és exactament el que són la immensa majoria de les dones hi publiciten els seus "serveis", pot tranquil.litzar la consciència d'alguns --ja que del que els ulls no veuen, el cor no se'n dol-- però el seu efecte en la lluita contra el tracte d'éssers humans seria poca cosa més que irrellevant. Aquests anuncis, que tan ofensius són per al bon gust i per a l'ànima, amb prou feines arriben als seus potencials destinataris, els clients de la prostitució, per la senzilla raó que, fins i tot en el cas que algun sàpiga llegir, s'absté rigorosament de fer-ho.

Els puters, que és el nom que en castellà reben els que fomenten l'esclavitud de les dones, no llegeixen els diaris. Zapatero, que va anunciar en el recent debat sobre l'Estat de la Nació el seu propòsit de suprimir aquests anuncis abominables, sí que els llegeix, i, en conseqüència, deu creure haver implantat una gran mesura contra l'explotació sexual en obrir els diaris i no trobar-hi aquests avisos que redueixen la dona a la condició de mera i vil mercaderia.

Tanmateix, no ha aconseguit res de l'altre món; sinó que en realitat, la lluita contra aquest negoci esgar- rifós, format per màfies i proxenetes, va molt més enllà i s'ha de tallar de socarrel, ja que el fet que simplement, no s'anunciiïn en aquests mitjans, no vol dir que s'hagin esfumat del mapa. En l'acció policial recent anomenada, amb escàs encert, Operació Afrodita, i que s'ha saldat amb la detenció de 69 --deu n'hi do amb el numeret-- proxenetes, s'ha descobert que eren ells, i no les seves captives, els que posaven els refotuts anuncis en la premsa, per bé que no feia falca cap desplegament policial per descobrir-ho: n'hi ha prou amb observar que els números de telèfon de contacte es repeteixen en gairebé tots. Sí que ha posat de relleu aquesta operació, en canvi, que segar la punta del brut iceberg, els anuncis, és fàcil, però que a l'iceberg-iceberg, que és la part major que es troba submergida, no l'afecta aquest rentat de les nostres consciències.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT