PUBLICITAT

Jiménez i Gómez

JOSÉ CAVERO

Després d'uns primers dies de sorpresa i enfrontaments entre els dos candidats i els seus companys més fidels, Trinidad Jiménez i Tomás Gómez, sembla que tot torna a la normalitat. L'un i l'altra estan ja totalment d'acord que no són enemics entre si, sinó adversaris del PP i de la seva candidata, Esperanza Aguirre. I que del que es tracta és de rellevar el PP i la seva presidenta, sigui qui sigui el vencedor en les eleccions primàries de l'octubre.

El secretari general del PSM, Tomás Gómez, s'ha manifestat convençut que qui triomfi en la batalla de Madrid en les primàries socialistes de l'octubre guanyarà les eleccions autonòmiques del 2011 davant d'Esperanza Aguirre. L'enfrontament polític entre Gómez i la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, no és el més important per al secretari general, ja que "el rival a batre a Madrid és el PP". La decisió de presentar la seva candidatura, va dir també, respon a "la coherència" i no a una decisió personal.

Segons Gómez, és una decisió "col.lectiva", la culminació d'un projecte de tres anys després d'arribar als socialistes madrilenys. Amb el seu enfrontament en les primàries amb Jiménez, "no es produeix una escisió interna del partit, sinó una esquerda en el PP, perquè van a perdre les eleccions". Gómez va recalcar que els militants del PSOE madrileny no són "menys que el PSC o que els socialistes andalusos" i volen prendre les seves pròpies decisions, en aquest cas sobre els seus candidats electorals, perquè van a ser "les millors decisions".

Chaves mostrava anit el seu respecte pel manifest que han signat 106 líders d'agrupacions madrile- nyes a favor de la candidatura de Tomás Gómez per presidir la Comunitat de Madrid, però ha recordat que el vot en les primàries del PSOE és "individual i secret". Sorprèn, a hores d'ara, el silenci del PP i d'Aguirre, que se suposa que preparen una resposta contundent a l'ofensiva socialista. Fins al moment, només han intentat desqualificar a Trinidad Jiménez amb tres arguments: la seva jaqueta de cuir, la seva derrota a Madrid i quant a la presumpta epidèmia de virus N1H1. Gallardón sorprenia en reclamar joc net en la campanya, i recordava la netedat en l'actuació de Jiménez quan va ser la seva adversària. Però això no pot quedar així, i és previsible que

Aguirre, que només ha parlat per veu d'alguns dels seus fidels , torni de les seves vacances i arremeti sense pietat. Al PP saben que s'hi juguen moltíssim: tant perquè és Madrid, com de cara a les generals.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT