PUBLICITAT

Compromisos

ALEXIS ESTOPIÑAN

Quan un fa un ou dur, una de les maneres per saber que està a punt consisteix en treure'l de l'aigua, deixar-lo sobre la taula, prendre'l per les puntes amb els dits i fer-lo rodar. Si l'ou s'alça vertical és que està ben bullit, si no, és que li falta una mica de bullició.

Doncs bé, això és el que ha fet la Cambra de Comerç, Serveis i Indústria amb el projecte de fer per a vianants les avingudes Carlemany i Meritxell. L'experiència es va realitzar fa uns tres anys i, com en tots els projectes nous, la diversitat d'opinions van ser tan manifestes, fins que a la fi van primar les receloses de mantenir-ho tot de la mateixa manera que sempre.

En aquests moments, la Cambra, ha posat de nou l'ou a bullir, realitzant els estudis pertinents per plantejar un eix comercial per vianants. De fet, l'objectiu és senzill d'entendre, s'ha de fer quelcom per canviar les coses, perquè no n'hi ha prou en queixar-se. La gestió del turisme no pot continuar en la dinàmica de portar visitants i arreglar les voravies, són necessaris projectes transversals en què s'impliquin la gestió cultural i de l'oci.

En aquesta conjuntura econòmica, la intervenció dels interlocutors socials en la Taula de diàleg per un pacte pel treball i el desenvolupament econòmic va ser molt destacable. De fet, tal com es pot llegir en l'edició de les diferents actes, sovint les associacions empresarials reclamen més obligacions i més deures per tal de poder regular millor el mercat laboral, ampliar la qualitat dels serveis o la formació continuada i ocupacional.

Finalment, la Taula de diàleg no ha acabat en taules, i el Govern ha assumit 31 compromisos i 130 accions a desenvolupar d'ara al 2012. Però alhora també destaca la proposta que va realitzar el president de la Cambra en la presentació dels compromisos. A causa que sovint els compromisos comporten canvis legislatius, Pantebre oferia estendre el diàleg als grups parlamentaris, per explicar la conveniència de les noves lleis. El guant va ser recollit com un nou compromís pel cap de Govern, Jaume Bartumeu.

Observar com els interlocutors socials i econòmics treballen conjuntament amb el Govern i plantegen un front comú amb els grups parlamentaris és un èxit que només pot augurar bones expectatives i resultats necessaris per establir la base del nou model econòmic, laboral i social del país. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT