PUBLICITAT

La 30a edició de la Fira del Teatre

  • Entre el 9 i el 12 de setembre, la capital de l'Urgell tornarà a convertir-se en el centre de la producció teatral
ESTER MOLERA

Fira Tàrrega 2010 escalfa motors de cara a la setmana vinent. Entre el 9 i el 12 de setembre, la capital de l'Urgell disposarà d'una programació de gairebé 90 companyies, l'assistència de 700 professionals i un pressupost d'1,4 milions d'euros. El certamen se situa així en la plena normalitat, malgrat la situació de crisi econòmica. Els organitzadors estan satisfets d'haver pogut mantenir la qualitat dels espectacles que s'ofereixen tant al carrer com a les sales. Aquest dimecres s'ha presentat la programació definitiva de la trentena edició del certamen, que serà la darrera amb Jordi Colominas al capdavant de la direcció artística, després de quatre anys de compromís per convertir la fira en tot un referent.

Fira Tàrrega 2010 aquest any arriba a la trentena edició amb l'objectiu de revalidar el certamen com un aparador de les arts escèniques tant en l'àmbit català com estatal i internacional. Entre el 9 i el 12 de setembre, la capital de l'Urgell tornarà a convertir-se en el centre de la producció teatral principalment en espais no convencionals.

L'espectacle inaugural d'aquesta edició anirà càrrec de la companyia Voala Project, amb una proposta iniciativa de la productora catalana Free art. Les acrobàcies de 12 actors suspesos a l'aire i amb un rerefons que juga amb efectes òptics conformen Muaré, un espectacle multidisciplinari de gran format que donarà el tret de sortida a quatre dies de propostes teatrals. El director artístic de Fira Tàrrega, Jordi Colominas, ha assegurat que els fa "molta il.lusió" obrir amb aquest espectacle perquè la companyia ja ha viatjat per altres fires i països del món. La trentena edició compta amb la participació d'Irlanda com a país convidat, mostra de les relacions de complicitat i intercanvis professionals que s'estan fent amb aquest país. Ja fa anys que Fira Tàrrega col.labora amb governs estrangers per donar a conèixer noves creacions. Així, els assistents a la fira podran veure tres espectacles que donaran una idea general del teatre de carrer que s'està fent a Irlanda. Seran Dance Theatre of Ireland, amb Block party; Fidget Feet, que presentarà Hang on o Tumble Circus, amb Up above, un espectacle que recull el millor dels dar- rers deu anys d'aquesta companyia de circ.

ENTRE LA GRAN
quantitat de propostes de carrer que es podran veure a Tàrrega, Colominas ha destacat Habitaculum, dels catalans Kamchatka, un muntatge del Laboratori de Creació que té com a escenari la casa dels propietaris de l'antiga fàbrica Trepat, a l'entrada de Tàrrega. També es podrà veure Broeders, d'una companyia holandesa que utilitza una rotonda com a espai escènic. Fora de la ciutat, al nucli del Talladell, els valencians El pont flotant presentaran Exercicis d'amor i en un aparador d'una botiga serà la Reial Companyia de Teatre de Catalunya qui presentarà la història de dos aturats amb dificultats econòmiques.

El carrer també serà escenari de bona part de la programació de Fira Tàrrega 2010. El clown de Leandre, Éxodo o el Rodafonio, de Factoria Circular, seran alguns dels espectacles que es podran veure al centre de la ciutat. Des de l'organització es destaca que malgrat la crisi, Fira Tàrrega ha pogut apostar per la qualitat. Amb un pressupost de continuïtat, la trentena edició del certamen compta amb els mateixos professionals inscrits que l'any passat, aproximadament. Aquest fet demostra segons el gerent de Fira Tàrrega, que la promoció que es fa de la fira, també l'estranger a través de l'Institut Ramon Llull.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT