PUBLICITAT

Meritxell i la Vuelta ciclista

  • El Govern ha volgut afavorir el comerç i l'hostaleria del país en una data assenyalada
FRANZ ARMENGOL

Estic sorprès d'algunes reaccions d'aquests dar- rers dies en relació a l'arribada de la Vuelta ciclista espanyola a Andor- ra. Només hi havia dues possibilitats ofertes per l'organització per poder ser final d'etapa en aquesta edició: el dia 7 o el dia 8 de setembre. En aquestes circumstàncies, haver escollit la data del 8 de setembre, Meritxell, perquè la cursa ciclista la Vuelta torni a Andorra en el seu 75è aniversari ha estat, al nostre entendre, encertat.

Triant com a dia d'arribada el 8 de setembre, festiu nacional i amb el comerç tancat, s'aconseguia oferir a la població andorrana i als nostres visitants un espectacle de talla internacional per animar la jornada. És important que es pensi també en el gaudir de la població d'Andorra en un dia festiu. Tarragona-Andorra és una de les etapes més llargues de tota la Vuelta, amb hora prevista d'arribada a Pal cap a les 17.40 h. Entre una cosa i altra, els participants arribaran als hotels d'Andorra cap a les vuit del vespre. Poc temps haurien disposat per fer compres si s'hagués triat el dia 7. I l'endemà, el 8, ho haurien trobat tot tancat.

Doncs bé, havent assumit responsablement que a Andorra li convenia tornar a acollir una etapa de la Vuelta, el Govern ha volgut afavorir el comerç i l'hostaleria. Pensem que aquesta etapa permetrà ocupar cap a uns 1.500 llits la nit del dia 8 de setembre. Andorra Turisme ha difós la màxima informació per fer d'aquest esdeveniment un atractiu turístic important, i s'han preparat altres actes per complementar-lo.

El dimecres 8 --el dia de Meritxell-- s'ha establert l'accés gratuït al telecabina de la Massana per tal que residents i visitants puguin assistir al final d'etapa. El mateix dia, a partir de les 17 h, se celebrarà una festa per a tots els públics a l'aparcament del Parc Central de la capital, amb simuladors de bicicleta, zona de jocs i inflables. A les 19 h tindrà lloc un musical ambientat en la pel.lícula Lope.

El dijous 9 s'ha acordat amb l'organització de la Vuelta que es pugui visitar de molt a prop els ciclistes i els equips durant el matí previ a la sortida de les 13.15 h. Fent l'arribada el 8 i sortint el 9, amb tot obert, els membres de l'organització d'aquest esdeveniment esportiu, els centenars de periodistes que el cobreixen i els visitants en general gaudiran de temps suficient per adquirir productes del comerç andor- rà. Em causa perplexitat veure com l'actuació del Govern, amb una clara voluntat d'aprofitar aquest esdeveniment per reforçar la imatge d'An- dorra a Espanya --un país veí del qual ens arriba bona part de la nostra clientela--, és discutida i tergiversada.

¿Com pot ser que els mateixos que no perdien ocasió de manifestar el seu escepticisme sobre la promoció turística del país mantinguin ara una actitud bel.ligerant davant la vinguda de la Vuelta? ¿Què no haurien dit si, atenent a la seva equivocada argumentació que el dia de Meritxell no es podia fer l'arribada de l'etapa, ens haguéssim trobat sense la Vuelta? Ara arriba la Vuelta, però per poques hores i per poc calaix --argumenten alguns.

AIXÍ, DONCS,
¿en què quedem? ¿És o no important que hi hagi actes de ressò internacional que permetin situar Andorra al mapa turístic de referència dels nostres veïns? Jo crec que sí, i que és així en qualsevol circumstància. Ni que el comerç només pogués oferir tot el matí del dia 9 de setembre a la gent que viatja amb la Vuelta per fer les seves compres, això ja era molt aprofitable. Entre el 0% i el 25%, no hi ha color.

Però els pessimistes, els destructors, els disposats a fer estelles de tot, no s'estan de raons. Estic convençut que, com jo, molts comerços aplaudiran la decisió del Govern de convertir una vegada més Andorra en el principal centre d'atenció dels nostres veïns del sud.

Malgrat tot, els fets són tossuts: el pas de la Vuelta per Andorra serà molt i molt positiu per al comerç, per a l'activitat hotelera i per a la promoció turística exterior d'Andorra, i això, en aquests moments, és el més important.

Conseller general socialdemòcrata. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT