PUBLICITAT

Enquesta política

CARLOS CARNICERO

Una enquesta de la Cadena Ser assenyala que el 60,4% dels ciutadans --el 46,1% dels quals, una xifra considerable, votants del PSOE-- consideren que José Luis Rodríguez Zapatero no és el candidat adequat per enfrontar-se a Mariano Rajoy en les eleccions generals.

A la vista de la doctrina que ha estat aplicada amb Tomás Gómez, en el cas que el president insistís a ser el candidat del PSOE, se li podrien aplicar tots els qualificatius utilitzats amb el secretari general del PSOE de Madrid.

És cert que per ser honestos, com passa sempre, Mariano Rajoy encara surt més mal parat que el president del Govern i líder del PSOE, per la qual cosa, recorrent una vegada més al refranyer popular, caldrà convenir que en terra de cecs el borni continua sent el rei.

El que resulta increïble és que els qui recorren permanentment als sondejos per dirigir la seva vida política no s'adonin de la desafecció creixent dels ciutadans cap als partits, i en aquests territoris no facin absolutament res per tal recuperar la confiança dels votants a llarg termini: l'estrès per guanyar les eleccions immediates impedeix formular projectes de futur; al seu torn l'absència de projeccions per a una societat millor destrueix la utopia i la vinculació dels ciutadans amb la política.

Queda molt de temps per a les eleccions generals, però els problemes són molts i complicats, per al PSOE, començant per la gestió del Pressupostos, les eleccions catalanes o les primàries de Madrid. Però davant hi ha Mariano Rajoy, incapaç de manejar el timó del seu partit enmig d'un mar de corrupció i amb un José María Aznar que va jugant a ser l'heroi d'una política internacional liquidada en l'època de George Bush i en contra els avanços de la història.

La baralla que s'entreveu pot tenir l'encant de veure lluitar els dos pitjors boxejadors de tota la història.

És tracta d'una caricatura del que podia ser la política intel.ligent i al final, la gent va al circ encara que caiguin els trapezistes i els pallassos facin venir ganes de plorar: això, senyors, és l'Espanya que ens ha tocat viure.

Periodista. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT