PUBLICITAT

Efervescència ciclista

FERRAN COSTA

És innegable que qualsevol gran esdeveniment amb projecció internacional en què intervingui Andorra té repercussions positives, massa vegades en forma d'intangibles, que han de servir per millorar el posicionament del nostre país com a plaça turística de referència. En aquest sentit, l'arribada de la Vuelta demà al nostre país és una bona notícia, sempre que mínimament s'hagi previst que els rèdits que se'n desprendran superen en escreix les inversions fetes per atraure l'acabament i l'inici de dues etapes.

El debat és al carrer, però, perquè no s'entén que un d'aquests dos dies coincideixi amb la nostra festa nacional. Les explicacions governamentals han argumentat que els visitants, un cop hagin acomiadat l'inici d'etapa de dijous, tenen temps més que suficient per consumir tant com vulguin, i que la data es va meditar i discutir amb tranquil.litat. Els raonaments semblen no haver convençut molts representants del comerç ja que, per ells, en tot cas, el millor hauria estat que la visita de la Vuelta no caigués el dia de Meritxell.

Lligat amb l'arribada de la Vuelta, vam conèixer el mes passat que l'Executiu havia invertit uns 28.000 euros per senyalitzar diferents itineraris ciclistes per les carreteres del país. Els que han ideat la proposta de ben segur que gaudeixen d'una condició física d'excepció, ja que l'orografia andorrana ofereix uns pendents massa forts per ser utilitzats per la majoria dels mortals.

Així doncs, aquesta iniciativa per atraure turistes no sembla pas, d'entrada, gaire encertada, atès que s'ofereix un producte amb un target de públic potencial d'allò més reduït: el ciclista més avesat a l'alta muntanya.

Reconec que, pel que fa al ciclisme hi entenc ben poc; tanmateix, com a simple amateur que sóc, l'únic espai habilitat al país on un públic ampli i familiar gaudim de la bicicleta són els camins de les Pardines a Encamp i l'itinerari de natura a Engolasters.

Aventurar-se per les carreteres andorranes és un constant de cotxes avançant-te a altíssimes velocitats. No en va, Lance Armstrong, va optar per residir molts anys a les tranquil.les i planes comarques gironines.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT