PUBLICITAT

¡Esport per a tothom!

  • Vull agrair a tothom, en nom del Govern, el seu suport
MANEL BLASI

La celebració del Dia de l'Esport per a Tothom 2010 amb una cursa popular, sota el lema Mou-te per la teva salut i mou-te pel banc d'aliments, va ser organitzada pels Departaments d'Esports i de Salut del Govern d'Andorra. Va ser un motiu de gran satisfacció personal i de les persones que hi han treballat per fer-la possible. Un d'aquells dies que et fan sentir bé i que donen sentit a la feina que fas.

LA MASSIVA
participació a la cursa i la posterior festa al Camp d'esports del MICG va superar amb escreix les previsions més optimistes, la qual cosa va servir per constatar, una vegada més, que el poble andorrà sempre hi és quan se'l sol.licita per a una causa noble.

Aquest any, aquesta causa era donar suport econòmic --amb la venda de 1.000 samarretes commemoratives-- al banc d'aliments de Càritas Andorrana, creat recentment per fer front a les necessitats de persones i famílies que estan vivint moments de precarietat impensables a Andor- ra no fa gaire temps enrere.

Aquesta cursa popular era també la segona acció de les dues previstes aquest 2010 per continuar impulsant l'Estratègia nacional per la Nutrició, l'Esport i la Salut (ENES), iniciada l'any 2007. La seva missió és promoure i protegir la salut, fomentant una alimentació saludable i la pràctica regular de l'activitat física, per contenir o reduir la prevalença d'obesitat i prevenir, així, les malalties cròniques que hi estan relacionades.

La primera acció va ser l'edició de la guia titulada Consells pràctics. Alimentació i activitat física quan ens fem grans, amb recomanacions per mantenir una bona salut i qualitat de vida destinada a la gent gran. Totes dues accions han estat realitzades amb el suport de la Fundació Crèdit Andorrà, a la qual agraeixo especialment la seva implicació.

Si l'esport és salut --tal com tantes vegades s'ha dit--, també és una eina important de cohesió social i familiar, tal com va quedar palès en aquesta diada. La seva pràctica fomenta la relació interpersonal, permet el desenvolupament de les eines de comunicació i convivència, i, consegüentment, afavoreix el desenvolupament d'una societat més tolerant, justa i més ben cohesionada, en la qual valors com ara el respecte, la cooperació, la superació personal i la consciència de la força de l'equip gràcies a l'esforç individual ajudaran a fer una societat millor, més preparada per fer front als grans reptes que tenim al davant.

Només em queda reiterar el meu agraïment, en nom del Govern, a les persones participants, especialment a la gent més gran, als més joves i a les persones amb mobilitat reduïda o limitacions sensorials, que no es van voler perdre l'esdeveniment.

També vull agrair a les entitats públiques i privades el seu suport, sia de caire econòmic, logístic o difonent la crida a la participació, sense les quals la diada no hauria estat una festa completa: la Federació Andorrana d'Atletisme, els comuns d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, Illa Carlemany per la campanya de comunicació i la dotació dels premis de la cursa, Vallnord, Grandvalira, Ràdio Televisió d'Andorra i Ràdio Andorra. Sense elles, aquesta diada, que preveiem repetir i millorar en una propera edició, no hauria estat un èxit tan rotund.

Secretari d'Estat d'Esports, Joventut i Voluntariat. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT