PUBLICITAT

L'Ebola a eBay

  • Com adoptar precaucions per sobreviure a l'holocaust hivernal
BRU NOYA
PERIODISTA

Periodic
Foto: noe

Ens esperen sis mesos de foscor després d'aquest maleït canvi horari. La nit cau sobre Occident. Pot ser un argument literari però a mi em posa dels nervis, em deprimeix aquest període negre, de fred i de castanyes. I com que sóc una mica hipocrondríac, només em faltava tota aquesta pandèmia de l'ebola. Ja sé que altres malalties com la sida, la malària o les gastroenteritis provoquen més morts a l'Àfrica que no l'ebola però a Europa les tenen controlades. O, almenys, això crec.

Així, que per si no n'hi havia prou amb les poques hores de llum solar, l'holocaust hivernal tindrà enguany alguna cosa de l'Edat Mitjana i de les seves epidèmies, a causa de tots els virus que ens envolten perquè, a banda de l'ebola, hi ha en circulació, i se n'han produït brots, del Marburg a Uganda, del MERS-CoV (Middle East respiratory sindrome coronavirus) a Àustria, Aràbia Saudí i els Emirats Àrabs, de l'enterovirus D68 als Estats Units, de la polio al Camerun, Guinea Equatorial, Orient Pròxim i el Brasil, de la grip aviar H7N9 y H5N1 en diversos països, de la febre groga a la República Democràtica del Congo i del Chikungunya a l'Àfrica, al Sud-est asiàtic, l'Índia, el Pakistan, Centreamèrica i a Catalunya, aquí al costat. Aquest virus té un origen africà; provoca febre i dolors articulars intensos (especialment als canells i turmells), La simptomatologia pot durar diverses setmanes, tot i que l'artritis pot continuar durant més temps. Rarament produeix la mort del pacient i les defuncions, quan es produeixen, afecten majoritàriament gent gran amb malalties de base.

A Andorra, a més, hem tingut casos de legionel·la i de malària. Hem vist fotos amb personal de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell amb els vestits de protecció contra l'ebola, com els que s'ha comprat l'actriu i biològa Ana Obregón per eBay. Hi ha psicosi i pànic. La cantant Ariana Grande ha cancel·lat un viatge a Espanya per por de contraure el virus de l'ebola i el Marroc ha renunciat a l'organització de la Copa Àfrica de futbol 2015. Ja no en tenim prou amb els antibiòtics, ni amb els anuncis dels governants i dels experts que la situació està sota control i que s'han pres les mesures necessàries; sobretot si tenim en compte que el mateix dia en què el cap d'àrea de Seguretat alimentària i Entorn del ministeri de Salut explicava, a aquest diari, que la població andorrana podia estar tranquil·la amb la legionel·la quan se n'anunciava l'aparició de tres casos. No és estrany que la por, la inseguretat i el desconeixement facin augmentar les visites als llançadors de cartes, als tarotistes estrafolaris, a les sessions de màgia blanca a base d'incensos i amulets, i a la recerca d'alternatives no convencionals. Ja han començat a sortir els il·luminats amb els seus suposats remeis màgics. Alguns circulen per internet amb vídeos i tot.

He trobat una entrada en un bloc amb el títol «el ministeri de sanitat (espanyol) confirma l'efectivitat del diòxid de clor (MMS) per l'ebola». L'autor del bloc, entrevistat en el programa La Tribu de Catalunya Ràdio, va arribar a afirmar que «l'ebola es pot curar prenent diòxid de clor» a més de ser eficaç per guarir pràcticament totes les malalties des de la malària, el còlera passant per les gastroenteritis només amb unes quantes gotes.

De fet el diòxid de clor, és un agent oxidant potent i útil que s'utilitza en el tractament de l'aigua i l'emblanquinament del paper però abans prefereixo fer-me una blefaroplàstia i una eliminació de les glàndules de Bichat per canviar de cara com l'actriu Renée Zellweger, que tastar-lo. D'aquesta manera i abans d'entrar a eBay per saber el preu dels vestits de protecció m'he mirat el protocol del ministeri de salut espanyol i malgrat que, amb el pas del temps, he perdut una mica de comprensió del castellà, no he trobat enlloc cap referència al diòxid de clor i sí a l'hipoclorit de sodi (lleixiu).

Sort que abans d'anar a comprar un estoc d'ampolles de Conejo de 2 litres, em vaig fixar en un paràgraf del protocol on diu que el virus és susceptible al lleixiu i que cal fer-lo servir per desinfectar els espais on estiguin els malalts, els aparells i el mobiliari. Però res d'utilitzar-lo com a tractament. Tampoc no cal tenir gens en compte altres rumors que circulen per internet on s'afirma que l'ebola és una maniobra de les multinacionals per ocupar els països afectats i obtenir el control dels rics recursos naturals i que el virus s'ha escampat a través de les campanyes de vacunació fetes per la Creu Roja que estaria en conxorxa amb les grans corporacions.

Amb tanta ximpleria m'he acabat oblidant que tindrem més hores de foscor, de l'ebola i dels altres virus. He optat per destinar una part del meu temps a comprovar si tinc espai en el disc dur del mòbil perquè la càmera funcioni correctament i que tinc megues de sobres per pujar a instagram la foto de la primera nevada. I tot amb la tranquil·litat de saber que si mai la humanitat queda arrasada per l'ebola, Ana Obregón sobreviurà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT