PUBLICITAT

Hipnosi contra l'insomni

  • És un mètode molt eficaç i agradable per reaprendre a dormir fàcilment
NÚRIA PRENAFETA
Periodic
Foto: NOE

Els nadons quan arriben a aquest món han d'aprendre a dormir. Malgrat alguns plors inicials, diria que gairebé tots aprenem a dormir sense problemes quan som nens. Ara bé, quan creixem, en l'edat adulta, ens podem trobar amb diferents causes que generen un símtoma comú: l'insomni. És com si desaprenguéssim allò que de petits sí vam aprendre a fer bé.

No dormir genera tot tipus de problemes, ja que l'organisme és quan restaura funcions després del desgast del dia. És com el vaixell que després de la travessia, està un període en el port o a les drassanes per revisar els motors, repintar el casc, etc.

Fem el manteniment de la nostra màquina corporal mentre dormim. Sense manteniment el desgast és molt més gran a nivell físic, mental i emocional. Per això qui pateix insomni pot tenir dolors musculars, nervis, ansietat, cansament físic, manca de concentració, irritabilitat, mal caràcter, males digestions, etc. Moltes persones es prenen la pastilla per dormir. Un principi químic que genera dependència física, i que sabem que pot tenir efectes secundaris perillosos. I sovint ni s'investiga l'orígen de la dificultat per dormir.

És la solució ràpida i immediata, però no és beneficiosa per a l'organisme. Sobretot quan hi ha mètodes innoqus com les tècniques de relaxació, el mindfulness o la hipnosi, que poden contribuir de manera altament eficaç a canviar els orígens que generen aquesta disfunció: són fàcils d'aprendre, generen canvis químics en el cervell que provoquen la sensació de relaxació i calma, i suposen un reaprendre a descansar i a dormir.

Escoltar hipnosis representa per al qui no pot dormir deixar-se embolcallar per un seguit d'històries metafòriques que ajuden a desconnectar-lo de pensaments distractors del son, que contenen suggestions directes o indirectes que conviden a desconnectar de preocupacions, i a connectar amb sensacions de benestar corporal, a més d'aprendre inconscientment a fer una respiració profunda diafragmàtica que ajuda a deixar-se anar d'una manera diferent en el descans nocturn.

La hipnoteràpia no és màgia, és la ciència de poder transformar patrons i mals hàbits instal·lats en el nostre inconscient, i generar l'oportunitat d'aprendre a un nivell profund com fer canvis beneficiosos per a la nostra ment, el nostre cos i les nostres emocions.

És un aprenentatge tan inconscient, que moltes persones se sorprenen com sense saber per què, només pel fet de posar-se una hipnosi de 30 minuts en el moment d'anar al llit han aconseguit dormir 7 o 8 hores seguides. I això passa perquè hem pogut reprogramar un patró mental inconscient que no estava funcionant adequadament.

Tenim un cervell amb altes capacitats. Fins ara hem confiat excessivament en la nostra ment racional, en el nostre hemisferi esquerre. I també en la medicina química. Però en el nostre hemisferi dret hi tot un món de possibilitats encara per explorar. La hipnosi és com la llanterna que il·lumina aquestes capacitats amagades, i permet que aflorin de sobte nous comportaments. 

www.next-he.com

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT