PUBLICITAT

Dissabte d'escudella i teatre

FABIOLA SOFIA MASEGOSA

Aquest dissabte passat al migdia, tothom va poder gaudir a la capital del país de la ja tradicional escudella de Sant Antoni que cada any ens prepara la Confraria d'Escudellaires d'Andorra la Vella. Enguany la proposta va ser complementar el teu plat d'escudella amb ofertes que feien els diferents locals del casc antic d'aquesta parròquia. Jo crec que tothom ja sap, perquè després d'anys s'ha tornat un costum, que pot anar a les terrasses dels bars situats a la plaça Guillemó, demanar la seva beguda, seure i menjar-se tranquil·lament el seu plat d'escudella i quan ha acabat prendre's el seu cafè o el que vulgui. El que no veig gaire normal és que després de menjar-se aquest plat de per si tan contundent, ningú vulgui menjar-se una hamburguesa, uns “nachos” o un menú. Una beguda i un cafè o una copa haurien estat propostes més raonables per aquesta ocasió. Però com sempre he dit, només és la meva opinió.

A la nit, com a complement d'aquest dia en què van tenir una bona oportunitat de gaudir d'un dinar tots plegats i en bona harmonia, van poder assistir gratuïtament a la representació de l'obra teatral La barca nova de l'Ignasi Iglésias. La ocasió ens la va brindar l'Associació de teatre del Centre Cultural i d'Esbarjo de Sant Pol de Mar.

Aquests actes d'intercanvi cultural són possibles gràcies a l'agermanament de fa temps entre totes dues viles. Així, aquest dissabte, seran els escudellaires d'Andorra la Vella qui es traslladaran a Sant Pol de Mar amb la finalitat de realitzar una escudellada per a que la puguin tastar tots els seus habitants.

La Barca nova ens va introduir dins d'un ambient diferent al que estem acostumats. L'obra es situa a un poble català de pescadors a començaments del segle passat i ens mostra els conflictes entre tradició i modernitat, la lluita del jovent que volia impulsar un nou ordre de coses.

L'autor pretenia introduir la modernitat dins de la societat, intentar canviar l'ordre de les coses tot trencant els esquemes socials que existien dins d'aquestes dates. Espero que tinguem moltes altres oportunitats de gaudir i compartir tots plegats de més dies com ho va estar aquest!



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT