PUBLICITAT

Els premis Gaudí

FABIOLA SOFIA MASEGOSA
Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Ja tenim als guanyadors d'aquesta darrera edició de l'entrega dels setè Premis Gaudí de cinema en català. Aquests premis, organitzats per l'Acadèmia del Cinema Català, tenen com a objectiu difondre i promocionar el sector cinematogràfic en aquesta llengua. El fet que es produeixin pel·lícules en la nostra llengua és molt important per donar-la a conèixer, mostrar la seva riquesa i poder lluitar pel seu manteniment i ús dins de les zones de parla catalana. Les produccions amb més nominacions dins d'aquesta edició van ser El niño, dirigida per Daniel Monzón, amb 15 nominacions; Stella Cadente, en llengua catalana, dirigida per Lluís Miñarro, amb 13; i Rec 4: Apocalipsis, amb nou nominacions.

El guardó dels Premis Gaudí, una peça original de bronze de 4 quilos de pes, és obra dels escultors Montse Ribé i David Martí i està inspirat en els caps dels guerrers que coronen les xemeneies de l'edifici de La Pedrera de Barcelona.

Aquesta Gala de lliurament dels Premis Gaudi que premia les millors produccions cinematogràfiques de l'any 2014 en 22 categories, va ser produïda i retransmesa per Televisió de Catalunya, qui cedeix el senyal a les altres televisions locals. La Gala es va poder veure dins del programa especial La nit dels Gaudí emès en directe des del Sant Jordi Club de Montjuic la nit d'aquest diumenge passat, després de les notícies, per TV3. Encara que El niño partia com a favorita, ja que era la que tenia més nominacions, finalment s'ha hagut de conformar amb els premis a les millors actuacions secundàries i els Gaudí tècnics que distingeixen muntatge, música original, fotografia, direcció de producció i so. La guanyadora de la nit va estar 10.000 km de Carles Marques-Marcet, que va guanyar cinc dels vuit Gaudí als quals optava: millor pel·lícula en llengua no catalana, millor director, millor guió i millors interpretacions protagonistes. El film d'època Stella Cadente, de Lluís Miñarro, que optava a 13 estatuetes, s'ha hagut de conformar amb dos Gaudís, el de millor direcció artística i el de millor vestuari. Per últim, REC4: Apocalipsis que partia amb 9 nominacions, finalment ha guanyat els Gaudí als millors efectes especials digitals i al millor maquillatge i perruqueria.

La gala dels Premis Gaudí és una de les cites anuals de tota la societat catalana, un punt de referència per a representants de l'àmbit polític, cultural i social juntament amb els professionals del cinema.

Acabada la cerimònia al Sant Jordi Club, la festa es va traslladar a la sala Luz de Gas, que va obrir les seves portes a mitjanit amb l'actuació de The Risas, que va oferir un show de versions de disco-funk de totes les èpoques, des dels anys 70 fins a l'actualitat. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT