PUBLICITAT

Art Basel 2014

art basel 2014, Swiss performance artist Milo Moire walks naked as part of her performance 'The Script System'
art basel 2014, Swiss performance artist Milo Moire walks naked as part of her performance 'The Script System'
Cada mes de juny a Basilea, des de 1970, del dia 19 al 22, es reuneixen les galeries més importants del món; aquesta fira és sense cap mena de dubte el certamen més important del món de l'art, Art Basel s'ha convertit en la plataforma més important dins de l'art modern i contemporani, reunint els artistes i els seus mecenes de la forma més atractiva.
L'Original Art Basel, dic l'original, perquè aquesta fira a aconseguit clonar-se i portar el nom de Basilea a Hong Kong i a Miami, amb shows ubicats en els tres continents. Art Basel té varies cares, la compra i la venda d'art és la més important, però no és l' única, a Basilea també es discuteix sobre art contemporani i s'exposen obres i muntatges creats especialment per a l'ocasió.
Aquí, durant quatre dies, s'exposen des de les formes més clàssiques a les tendències més avantguardistes, aquest any com a avantguardista, destaca 14 Rooms, una sèrie de perfomance fetes en 14 habitacions, on exposen de forma individual també el mateix nombre d'artistes, més dos més com a colofó de tancament del recorregut. Aquestes perfomance com a tals són una mostra escènica que desafia les normes convencionals sobre l'ordre del cos davant de la societat, parant la perspectiva i convidant a tothom a que entri a cada una d'aquestes habitacions, a participar d'aquesta deducció sensorial.
Els 14 artistes seleccionats han estat Marina Abramovic, Jennifer Allora & Guillermo Calzadilla, Ed Atkins, Dominique Gonzalez-Foerster, Damian Hirst, Joan Jonas, Laura Lima, Bruce Nauman, Otobong Nkanga, Roman Ondák, Yoko Ono, Tino Sehgal, Santiago Sierra i Xu Zhen. Més John Baldessari i Jordan Wolfson de la mà de la prestigiosa firma d'arquitectura Suïssa Herzog & Meuron.
Potser el més interessant ha estat de nou el Touch piece (1963) de Yoko Ono, la seva performance consisteix bàsicament en fer que la gent deixi de ser espectador i entrin en contacte entre ells en l'obscuritat, es moguin, es toquin, mentre troben pinzells i bolígrafs amb els que escriure missatges a les parets.
Com va dir una vegada Baldessari, un dels artistes amb més sentit de l'humor de la mostra, «I WILL NOT MAKE ANY MORE BORING ART». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT