PUBLICITAT

Liberals 2015-2016

Com sempre, ara que s’acaba l’any ens toca a tots plegats fer una mica d’avaluació de la feina feta i establir nous objectius per l’any que comença. 
 
Jo crec que sóc una persona més ben d’aquelles que els agrada avaluar tot allò que aconsegueix i marcar objectius més ben discrets per poder alegrar-me a posteriori d’uns bons resultats i evitar frustracions inesperades. Ja em succeïa sempre amb els exàmens, que sempre pensava que suspendria per poder alegrar-me després amb unes notes prou satisfactòries que em  pujaven l’ànim i m’alimentaven prou les ganes de continuar. He de dir que aquest any em va passar exactament el mateix amb les eleccions generals del passat més d’abril, a on els resultats aconseguits em van premiar per tot el treball iniciat dels del 2011 i em van motivar per continuar endavant. 
 
Aquest 2015 els Liberals hem tingut molta feina. Els anteriors quatre anys ens el vam passar somiant amb un futur més lliberal i menys tecnòcrata i ens va tocar pencar de valent per empènyer amb un  partit enterrat per alguns però  prou viu per uns altres. Les ganes, l’idealisme i la il·lusió ens van alimentar prou i ens van portar a unes eleccions generals en les quals van poder consolidar, gràcies a la ciutadania, un lloc en el Consell General i un espai polític més consistent. Les últimes Comunals també ens han anat prou bé, ja que fa tan sols un any no érem presents a pràcticament cap Comú i ara tenim companys a sis de les set parròquies. Encara i així, el cert és que molts de nosaltres esperàvem una mica més, i això ens ha de fer reflexionar de forma més aprofundida en allò que no estem fent prou bé i que segurament no hem sabut explicar. Ara tenim nous reptes i els hem d’afrontar. Els nostres comitès parroquials estan prou consolidats per treballar des d’una estructura molt més consistent i, tant l’executiva del partit com el Grup Parlamentari, ja estan  establint nous objectius i línies de treball. 
 
Seguim tenint molt clar que el liberalisme és un bon model d’acció de govern en tots els seus aspectes. Països com Holanda, Bèlgica, Finlàndia, Luxemburg i Canadà tenen actualment governs liberals, que prioritzen l’economia de les grans i petites empreses com a motors fonamentals del creixement social, que creuen que l’educació professional i universitària són les eines per cohesionar les societats plurals i per generar llocs de treball, que l’ordre social no s’imposa sinó que es construeix sobre la llibertat d’acció i d’expressió i sobre la cultura, que l’Estat és una eina al servei dels ciutadans que la financen i no a l’inrevés, que tothom és lliure de viure amb qui vulgui i com vulgui, que tots tenim drets i deures amb el nostre entorn i amb els nostres veïns i que la defensa dels drets humans arreu han de ser una prioritat. A Andorra els liberals d’avui creguem en construir amb tots aquests valors un model sostenible que respecti tots aquests paràmetres d’exercici de l’acció de govern amb llibertat i responsabilitat. El 2016 hem d’establir els nostres  objectius d’una forma més clara i més entenedora. Un model en el qual tots aquells que valorem la llibertat i el respecte dels drets de les persones es trobin identificats, amb tots aquells que volen ser escoltats  sense censures ni imposicions, sense ser teledirigits per líders demagogs que elaboren discursos mimètics i repetitius que anul·len el pensament crític individual i lliure. El 2016 seguirem treballant de valent en sumar amb tots els que tant ens heu aportat aquest últim any: tots els nostres afiliats, tots els nostres comitès, amb els nostres joves, amb els membres electes i no electes de totes les nostres candidatures i amb tots aquells que es vulguin sumar a construir una Andorra prospera, lliure de sentiments de culpa i de vergonyes no fonamentades.
Feliç 2016! 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT