PUBLICITAT

La nova llei de l’allotjament turístic

El passat 13 de juliol el Consell General va aprovar la Llei general de l’allotjament turístic. És una Llei que fixa les noves bases del sector, fonamentades per millorar la qualitat de l’oferta d’allotjament i adaptar-se als nous comportaments de viatge dels turistes, tenint en compte l’evolució del sector turístic dels darrers anys.

És una llei ambiciosa pel que respecte a la classificació dels establiments amb la introducció de la valoració dels serveis com a elements que es tindran en compte per l’adjudicació de les estrelles.

La reordenació del sector dels actuals apartaments moblats per a vacances (AMPV) és un dels canvis fonamentals transformant-los en habitatges d’ús turístic (HUT) i proposant noves eines per reduir l’intrusisme, sense entorpir però, la gestió del dia a dia dels mateixos establiments.

Incomprensiblement, els grups de l’oposició no han volgut veure el que ha passat els darrers vuit anys durant els quals el nombre de llits disponibles d’AMPV ha crescut d’una manera totalment descontrolada i desbocada per moments en més d’un 110%!

Des de Demòcrates per Andorra sí que ho veiem i som plenament coneixedors que la Llei que fins ara regulava el sector d’AMPV era massa permissiva pel que fa a les exigències necessàries per poder oferir aquest tipus d’allotjament. És indiscutible que aquesta manca de regulació ha provocat que les darreres temporades d’hivern els treballadors temporers de les estacions d’esquí no trobessin allotjament per manca d’oferta en el mercat de lloguer ordinari.

Un dels objectius d’aquesta Llei és combatre els allotjaments il·legals, creant un nou registre habitatges d’ús turístic. Cada HUT tindrà el seu número de registre, i aquest haurà de constar obligatòriament en l’anunci que oferta l’habitatge, a la vegada que la Llei reforça el servei d’inspecció del Ministeri per poder actuar, dotant-lo de les eines necessàries per combatre l’intrusisme eficaçment.

Només cal veure les situacions descontrolades que estan vivint ciutats turístiques del nostre entorn per entendre que és una Llei capdavantera.

Conseller general de DA

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT