PUBLICITAT

Més que un canvi de canals

Ara fa unes setmanes, Andorra Telecom va fer públic un canvi important en la seva oferta televisiva. Anunci que va agafar per sorpresa molts dels usuaris que tenen contractat el servei de fibra òptica. A partir de l’1 de gener, sis dels canals inclosos actualment en el paquet bàsic, entre els quals aquells que emeten les pel·lícules més recents, passarien a ser de pagament a banda. En concret, 10 euros més. És a dir, el que ara costa 20 euros al mes, passarà a costar 30.

El dia de la presentació dels canvis, les explicacions donades pel director general de negociació estratègica d’Andorra Telecom van ser clarament insuficients. No es va saber donar una raó coherent que justifiqués aquestes modificacions, clarament contràries als interessos dels clients. Entenia que mereixien ser completades i desenvolupades i, per això, vaig demanar més informació a través d’una pregunta oral que Govern havia de respondre ahir. El ministre Jordi Torres Falcó ho va justificar per l’increment del preu que es paga a Movistar, proveïdor dels continguts, sense, però, voler especificar públicament quin era aquest cost.

Davant aquesta mesura, l’usuari, que recordem que, a diferència del que succeeix a altres països, no té cap altra alternativa per contractar aquest servei, només té dues opcions, cap de les quals satisfactòria. O es resigna a deixar de veure aquests sis canals, però continuar pagant la mateixa tarifa que fins ara o ha d’abonar-ne deu euros més de forma mensual. En aquest segon cas, es pot parlar sense embuts d’un encariment de la tarifa d’un 50%, decidit unilateralment per Andorra Telecom.

Tinc seriosos dubtes que aquesta forma d’actuar sigui correcta. En cap moment es va avisar als usuaris que el paquet que se’ls oferia quan anaven a demanar informació sobre el servei de televisió era temporal, com sí que succeeix a Espanya i França. Per tant, tots aquells que en gaudeixen ara tenen tot el dret de sentir-se enganyats.
No ens sembla correcte aquest increment de la tarifa sense que el client hi guanyi res, sense que se l’hagi informat que la seva oferta podia no ser perenne i que podia canviar, quan ja sabem que les nostres tarifes telefòniques i d’internet són cares ja de per si, aquí al país.

Em fa la sensació que aquesta mesura, al final, no deixa de ser un pas més en la política de DA d’encarir els preus dels serveis públics o oferts des del sector públic, que ja va començar a inicis d’any amb augments exagerats de les tarifes per part d’alguns dels seus comuns, com els aparcaments d’Andorra la Vella, els abonaments al Serradells o al Complex Esportiu  o l’Àrea de Jovent d’Encamp i increments encoberts del preu de les guarderies comunals i de l’impost de la propietat a Escaldes.

Unes pujades que, tal com ahir va fer el ministre, es van voler explicar argumentant que feia anys que no es canviaven les tarifes i que, en definitiva, ja tocava, encara que de cop acabi sent un 50% més. No podria haver-se fet una alternativa menys dura per a les butxaques dels ciutadans? Ens consta que sí!

No voldria pensar que aquesta pujada servirà a sufragar també els costos milionaris d’una inversió incerta i poc clara com l’edifici el Núvol que ahir ens va quedar clar de nou que és un fruit més de la improvisació dels Demòcrates.

Consellera general del PS

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT