PUBLICITAT

La reforma laboral ja camina

Avui fa just una setmana que vam iniciar el tràmit parlamentari de les tres proposicions de llei que el grup parlamentari demòcrata ha treballat amb intensitat i rigor amb un sol objectiu: assentar les bases d’un marc de relacions laborals equilibrat,  actual i d’acord amb les necessitats que plantegen tots els agents implicats.
Construir un nou model de relacions laborals que aporti equilibri, flexibilitat, equitat i compromís per part dels actors que hi intervenen ha estat l’objectiu que ha guiat la feina que hem desenvolupat des del principi d’aquesta legislatura, recollint part del treball iniciat a la legislatura anterior i que, per diferents circumstàncies, no ha pogut veure la llum fins ara.
Presentem una reforma que, partint d’un procés d’actualització i d’homologació de la normativa vigent es tradueix, en primer lloc, en una millora important en matèria de drets socials per als assalariats, sobretot pel que fa a la conciliació de la vida laboral i familiar. La segona qüestió important a destacar, és que per primera vegada a Andorra, es desenvolupa el dret a vaga, recollit a l’article 19 de la nostra Constitució. I es fa a partir de la creació d’una llei pròpia que estableix uns paràmetres de seguretat jurídica imprescindibles per garantir la defensa dels interessos laborals, econòmics i socials, tant de les persones assalariades com dels empresaris.
Estem especialment satisfets de la resposta obtinguda per les associacions i col·lectius concernits que ens han fet arribar prop de 300 al·legacions que hem analitzat i valorat, una per una, i que hem incorporat en aquells casos en que anaven d’acord amb l’esperit de la reforma que hem impulsat des de Demòcrates per Andorra.
Ara, el debat parlamentari contribuirà, a contraposar el model laboral i social que cada opció política té per al país i que nosaltres hem plasmat en les tres noves lleis qualificades que presentem.
Seguim oberts, com ho hem fet des del primer dia, al debat i a l’aportació de propostes que, més enllà de si provenen de dretes o d’esquerres, han de tenir clar que allò que ara mateix necessita el nostre país és un mercat laboral més modern i flexible, que doni les mateixes oportunitats a tothom per desenvolupar la seva carrera professional, tot aportant la seguretat jurídica necessària que les relacions laborals requereixen.
Conseller general de DA

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT