PUBLICITAT

L’arquetip del mercader

Avui us tornaré a  parlar dels arquetips i com aquest poden arribar a influenciar en el nostre recorregut i en la nostra actitud. Vam parlar una vegada de l’arquetip del guerrer sent aquell que ens predisposa a conquerir-nos a nosaltres mateixos i dirigir-nos cap als nostres propòsits.
Avui us presentaré l’arquetip del mercader, una figura social que va ser creada per les diverses cultures iniciàtiques i que es defineix per ser un individu capaç de manegar els negocis i els sistemes de valors. També, és aquell que aconsegueix equilibrar els sistema de valors a través de la negociació. Llegint-lo així, aquesta idea de l’arquetip ens fa pensar directament en els empresaris d’avui en dia. Tot i així, si aprofundim més en la història de les cultures iniciàtiques esbrinarem quin era realment el propòsit iniciàtic del mercader.
Com he explicat, el mercader té la capacitat de fer brillar un producte, i que la persona que ho adquireixi se senti valuosa. El resultat extern és el reflex intern. Per això, en la seva iniciació es tenien que convèncer a ells mateixos del seu propi producte i que ells eren la millor lluentor que podien entregar als altres.
Però com traslladem tot això en el nostre creixement personal?
Cada dia tenim tendència a negociar, amb empresaris, amb els nostres pares, amics,... relativament sempre estem negociant cap al nostre exterior per obtenir un millorament que ens beneficiï, però quan tenim que negociar amb nosaltres mateixos, és quan es presenta el conflicte amb la nostra existència. El nostre ego sempre intentarà sabotejar-nos amb creences que ens limitin. El mercader té aquesta capacitat de saber negociar conscientment amb un mateix i on hi ha un conflicte, posa el valor necessari per fer brillar la situació i treure el màxim profit. Fent aquest canvi de perspectiva arribarem a sentir l’emoció de ser guanyadors amb nosaltres mateixos, d’observar la vida amb més afecte i aprendre a relativitzar.
Tenim que entendre que el mercader va de la mà amb el guerrer, que juntament formen una aliança poderosa. Si tenim la convicció que anirem sempre més enllà dels patrons que ens limitem i que apostem pel valor que ens aportarà el superar els nostres conflictes interns amb la pràctica de l’arquetip del mercader, obtindrem resultats fantàstics. Aleshores, comencem a parlar de com posar en pràctica aquest arquetip en el nostre dia a dia.
1. Troba un «reflex» o una situació que et generi un bloqueig, observar-la per conèixer des de quina visió l’estàs vivint. Ara, imagina’t transformar aquesta visió en donar-li un indicatiu que et permeti créixer i obtenir més lluentor.
2. Troba una característica teva que et genera grans dosis d’energia, trasllada aquesta sensació de superació i passió a qualsevol altre aspecte que et porti cap a una desvalorització, això et permetrà donar lluentor a qualsevol situació i acabaràs traient el màxim profit.
3. Negociar amb el teu ego no és una feina fàcil doncs sempre intentarà que no surtis del cercle que et manté lligat. La convicció que tindràs que integrar amb tu mateix serà la constància i voluntat de canvi i això et permetrà tenir un creixement personal important i t’aportarà molta màgia a la teva vida! Cada oportunitat és única per obtenir més riquesa!
4. Genera una situació en la que tens que negociar amb algú, i fes que tant la teva part com la de l’implicat surtin guanyant, i reflexiona en les sensacions que es presenten quan observes que tothom surt guanyant.
La societat en la que vivim ens ha mostrat infinites vegades com l’ésser humà negocia aprofitant-se del sistema de valor dels altres i no permet que hi hagi un equilibri de valors. Si realment volem fomentar un canvi tenim que començar amb nosaltres mateixos per a què es pugui materialitzar i d’aquesta manera puguem donar exemple a les noves generacions.
Valorar-nos a nosaltres mateixos per a què es reflecteixi en el món que ens rodeja és el principi de l’arquetip del mercader, i com el guerrer, creure en els nostres propòsits i dirigir-nos mes enllà del nostre cercle de comoditat. Et desitjo una setmana productiva i plena d’abundància.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT