PUBLICITAT

La passió que portem dins

Cada cop més ens cultiven la idees per trobar el que ens apassiona, per poder gaudir de la vida. La nostra societat ens alimenta amb paradigmes, arquetips i rols des que som petits, i acaben sent els referents que arriben a marcar un abans i un després. Anem creixent amb la suposada idea que tenim el que ens apassiona, fins que arribem a un punt on ens frustrem, ja que la idea idealitzada que teníem era errònia.
També tenim que destacar que en la nostra societat estem acostumats a rebre el que volem de forma pràcticament automàtica i fa que no estiguem preparats, en molts casos, per a conquerir el que realment ens apassiona. Podríem dir que tot aquet bombardeig d’informació, fa que no sapiguem veure la passió interna que portem dins nostre, ja que els paradigmes, arquetips i rols estan encarnats en la por, el patiment i inclús des de la prohibició.
Les cultures iniciàtiques i les diferents cosmovisions tenien per suposat que cada individu havia de fer un jurament, dedicar-se al que més els hi apassionava per poder viure la seva existència amb més harmonia i poder donar el millor servei al poble. Dit amb aquestes paraules, sembla un discurs polític, tot i així no formava part del seu aprenentatge. Ells sabien que el camí que tenien que recórrer per poder unir-se amb la seva passió més innata estava ple d’obstacles. El primer factor no era el que aprenien, si no com aprenien tots els coneixements que rebien, no es basaven únicament en voler aprendre les tècniques d’aprenentatge, si no en gaudir de tot el procés iniciàtic que comportava tot el recorregut. El segon factor consistia en reconèixer-se a ells mateixos com a responsables de la seva existència i també en la connexió que tenien amb tota l’existència del univers. Un altre factor era poder utilitzar les forces externes al seu propi favor, es dedicaven a observar la naturalesa per aprendre d’aquesta i aprofitar així, el coneixement que ens envolta. És a dir, sempre aprofitar les forces externes que ens envolta per a un propòsit individual i al  mateix moment, compartit. També utilitzaven aquest coneixement com a tècnica marcial amb l’objectiu d’aprofitar la força del contrincant al seu favor, això es el Wu Wei, –dedicarem un article només per parlar d’aquest tema.
Aleshores, la por és un obstacle obligatori a assolir, la majoria de les pors que tens son imaginàries, i tenen el seu origen en les teves creences. Totes les pors estan presents en tots els paradigmes que t’envolten, la qüestió es;
Quin és el significat que els hi has donat?
O és la societat que les ha imposat?
Cada dia tenim que posar consciència, estar atent als senyals que es manifesten, i escoltar la nostra intuïció. La majoria del camins que emprenem s’aturen per les pors imaginàries que tenim o per la falta d’autodeterminació que tenim amb nosaltres mateixos.
Et proposo que per a aquesta setmana no busquis una activitat apassionant, troba la passió que hi ha en tu per poder gaudir de totes les activitats que realitzis, ja que a la fi tu ets el que posa aquesta consciència.
Et desitjo una setmana plena de passió!

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT