PUBLICITAT

En record de Josep Anton Rosell

Amb profunda tristesa rebo la notícia de la mort de Josep Antoni Rosell Pujol. Periodista de professió, des dels seus inicis va estar lligat  i compromès a donar testimoni de l’activitat i el progrés de la ciutat de Lleida amb la fundació del Diario de Lérida, els seus articles al setmanari La Boira i des de la direcció del Diari La Mañana.  


Nét de qui fou alcalde a la ciutat, Josep Pujol, també va viure de primera mà l’activitat municipal essent regidor entre els anys 1974 i 1979 pel terç familiar. Del seu pas per l’Ajuntament de Lleida, segons recull el Diccionari Biogràfic de les Terres de Lleida, destaca que «fou el primer que reivindicà en un ple de la Paeria el nom català de Lleida per a la ciutat». Fou corresponsal del diari La Vanguardia i també va exercir la comunicació institucional com a cap del gabinet de comunicació del Govern Civil a Barcelona i com a portaveu de la Seguretat Olímpica l’any 1992. L’any 1997 va fundar EL PERIÒDIC D’ANDORRA, que va dirigir durant 12 anys, tot compaginant la seva tasca periodística amb la col·laboració en el món acadèmic amb universitats de Barcelona i també a Andorra. 


Mestre de tota una generació de periodistes lleidatans i andorrans, sempre va destacar la seva profunda estima per la ciutat de Lleida. Una estima que va mantenir intacta durant tota la seva vida. Sempre li agrairé el seu suport i els seus consells, especialment en les darreres eleccions municipals.  


Entre la seva obra destaca La Premsa a Lleida, publicada a la col·lecció municipal La Banqueta l’any 1987, dirigida pel regidor Jaume Magre. Vull recordar avui el final del pròleg on dedicava unes paraules a Lleida: «[...] i a la Paeria, cor de la Ciutat i tros apassionat i apassionant de la meva vida, per l’edició d’una visió periodística d’una Ciutat dolça i secreta que il·lumina, de sempre, el meu esperit». 
Lleida perd avui un gran cronista, un periodista compromès, però, sobretot, una persona sàvia i generosa que deixa un gran buit en tots els qui vam tenir la sort de conèixer-lo i gaudir de la seva amistat. Descansa en pau Josep Antoni. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT