PUBLICITAT

Les contradiccions de Melània i Trump

Melania Trump ha decidit involucrar-se en una campanya contra l’assetjament a les xarxes socials, una iniciativa lloable si no fos perquè el seu marit, el president dels EUA, Donald Trump, ha fet de l’agressió i els insults a internet una de les seves grans banderes.
La primera dama nord-americana va dedicar els seus esforços a la campanya Be Best (Sigues Millor) amb l’objectiu d’impulsar programes que encoratgin als nens a millorar la seva manera de vida, inclòs el seu comportament a la xarxa.
La iniciativa, que va presentar aquesta setmana, ha rebut una allau de crítiques donada la contradicció evident entre les intencions de Melània i les actituds del multimilionari governant, que la setmana passada va arribar a cridar «gossa» i «escòria», al seu compte de Twitter , a una de les seves exassessores a la Casa Blanca.
Stephanie Grisham, portaveu de la primera dama, va assegurar aquest dilluns que Be Best és «una campanya sincera» que tan sols busca «ajudar els nens amb molts dels assumptes als quals s’enfronten avui».
La primera dama «és conscient de les crítiques, però no la detindran per fer el que considera correcte. El president està orgullós del seu compromís amb la infància i l’anima a tot el que fa», ha precisat Grisham.
I és que aquesta no és la primera vegada que Melània Trump surt a la palestra per una causa totalment oposada a les accions del seu marit, com va passar amb el seu viatge a la frontera per visitar els nens immigrants que havien estat separats dels seus pares al arribar al país, producte de la política de «tolerància zero» impulsada per Trump.
En aquella ocasió, Melània es va convertir en el centre de la polèmica per acudir a Texas per comprovar l’estat dels menors, però també per portar una jaqueta que a l’esquena resava: «I really do not care. Do u?» (Realment no m’importa. I a tu?).
A Washington alguns creuen que la primera dama tan sols busca oposar-se a les males maneres del seu espòs i subratllar allò que ella no aprova, mentre altres consideren que es tracta d’una estratègia política de la Casa Blanca per «netejar» la imatge del president.
Els primers argumenten l’escàs suport que ha obtingut Melània per part del president per promocionar les seves iniciatives i, pel que fa al ciberassetjament, la setmana passada el diari The New York Times va publicar que Trump li havia demanat a la primera dama que desistís del seu projecte.
Són més els que consideren que es tracta d’un intent del Govern nord-americà de reduir les tensions provocades pel propi mandatari.
«Hi ha un esforç per utilitzar a Melània per neutralitzar les piulades intimidatoris, agressives i ofensives del president Trump», va comentar el professor de Ciències Polítiques de la Universitat Estatal d’Iowa, Steffen Schmidt.
Però al seu parer, «ningú respectable», inclosos prominents líders republicans, creuen que això funcionarà.
«Només els trumpistes més apassionats el troben acceptable. És estrany i inaudit en política», ha afegit l’expert.
En aquest sentit s’ha pronunciat també el prestigiós columnista de la cadena CNN Chris Cilizza, qui en la seva infantesa va patir anys d’assetjament, a preguntar-se per què la primera dama no ha demanat al president que moderi el seu llenguatge a les xarxes socials si tant el preocupa com el ciberassetjament pot afectar els nens.
«Si hi ha una bona resposta per a aquesta pregunta, tampoc l’hem escoltat ni de la primera dama ni del seu equip –diu el columnista en un recent article. I aquest silenci soscava greument un treball molt bo que intenta fer sobre un tema molt important, la qual cosa és realment desafortunada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT