PUBLICITAT

Qüestió de ser bon andorrà

És curiós les vegades que sento la gent definir el que vol dir ser un bon andorrà, els cops que sento que ho és aquell que sap l’himne nacional de memòria, penja la bandera dues vegades l’any i comparteix una foto amb l’escut a les xarxes socials (en el cas de tenir-ne). Això sí, ha de tenir el passaport i almenys de dues generacions mínim. Per a molts això és ser un bon andorrà.
Evidentment, no criticaré mai la gent que demostra la seva estima envers el nostre país d’aquesta manera, ja que jo també em sento orgullós de les nostres festes nacionals i penjo amb orgull la nostra bandera, que ens representa a tots, juntament amb el nostre escut, la nostra llengua i el nostre lema: «Virtus Unita Fortior». Però, per a mi, ser un bon andorrà va més enllà de tot això. Per a mi, un bon andorrà és aquell que mira per fer un país millor, de tots i el més just possible.
Per a mi ser un bon andorrà no és només per aquells que mostren el seu passaport, sinó tots aquells que porten la imatge d’Andorra i la seva marca arreu del món. Aquell que se sent orgullós de les nostres tradicions, de la nostra cultura, i de la marca Andorra. Aquell que ensenya als nostres nens, aquell que cura als nostres malalts, aquell que representa Andorra i aquell que treballa per ella i els seus habitants, ja sigui en un restaurant, en una botiga, com a professional independent o com a funcionari públic. Fins i tot, aquells que, sigui al nostre país o a l’estranger, s’estan formant per continuar amb aquest legat «d’andorranitat».
Tots fem Andorra més gran. Nens, joves, adults, padrins... I us preguntareu: I per què aquesta opinió ara? Doncs perquè crec que estem en un moment en el qual sembla que tots els que pensem diferent dels actuals poders públics no som bon andorrans o volem destrossar Andorra. I crec que és moment de demostrar que els que pensem diferent o simplement volem fer evolucionar el nostre país no som mals andorrans, sinó que busquem el progrés del nostre estimat país i de la seva gent. Que només volem el progrés i la justícia per a tots nosaltres.
I senyors, per a mi això és ser bon andorrà, més enllà de nacionalitats, de les banderes i dels himnes. No hi ha millor manera de demostrar el que ens estimem Andorra que fent-la progressar. Així doncs, hem de continuar endavant i demostrar aquells que ens volen fer por que nosaltres som els bons andorrans, que nosaltres també cantarem l’himne, ens estimarem la nostra bandera, el nostre escut i la nostra llengua, tinguem la nacionalitat o no, però sobretot buscarem la manera d’estimar Andorra fent-la més justa i mirant pel progrés de tots i de totes. Així doncs, continuem sent bons andorrans però a la nostra manera: fent feina.
 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT