PUBLICITAT

Pregunta de Trivial: Quan passarà el bus?

Avui us escric des de la parada d’autobús. Sé que no és un dels llocs més adients per teclejar, però la veritat és que he perdut tant temps sota aquesta marquesina que al final m’he decidit a aprofitar-lo d’alguna manera. Si tot va com sempre, tindré marge de sobres per escriure aquest i un altre article més si cal. Així que res, em poso fil a l’agulla i em mantinc a l’espera que en algun moment aparegui un vehicle groc de grans dimensions que em porti fins a la feina.
Us prometo que m’esforço per ser respectuosa amb el medi ambient i optar sempre que pugui pel transport públic. Però el cert és que no m’ho posen gens fàcil. Cada dia és una nova incertesa: L’autobús s’atraçarà? S’avançarà? Passarà? Des que no vaig amb el meu cotxe, els sospirs de desesperació s’han convertit en la música de cada matí, i les mirades repetides al rellotge, en una de les primeres imatges que em diuen bon dia. La part positiva de tot plegat és que aquests sospirs i aquestes mirades no venen mai soles. La resta de ciutadans que també estan a l’espera del seu transport se solen unir amb força rapidesa al ritual de queixes. I al final, s’acaba creant una gran simfonia de retrets i recriminacions que és digna de sentir: «Segur que hauria arribat més de pressa caminant», «quan arribi ja hauré de tornar a marxar», «a partir d’ara hauré de dormir aquí per assegurar-me que agafo l’autobús» o «res, un altre cop he de trucar per avisar que arribo tard». Aquestes són només algunes de les expressions d’enuig que gairebé cada matí s’escolten pels voltants de les marquesines. Bé, no vull generalitzar. Almenys, són alguns dels sons que omplen les parades de les línies que van a la Massana i a Ordino. Però vaja, m’estranyaria que es tractés d’un cas que afecta només a aquestes dues parròquies.
Ep! Veig un vehicle gran que s’acosta. A no, disculpeu, era una furgoneta. Seguim. Per on anava? A sí! Per la gràcia que em fa haver d’esperar cada matí a què passi l’autobús sense saber mai si complirà el seu horari o si s’haurà endarrerit pel motiu que sigui. De fet, l’estrany seria que durant dos dies seguits el transport passés a la mateixa hora. Mai sé quan el podré agafar, així que sempre intento calcular una hora estimada i estar almenys mitja hora abans a la parada per poder anar a treballar. Alguns us estareu preguntant: «No sap que des de la pàgina web de la Cooperativa Interurbana hi ha l’opció de veure quan passarà el pròxim autobús?». Sí. Ho sé. I us puc afirmar que aquesta opció no té cap funcionalitat (almenys per a les línies que jo agafo). A les 8.45 hores l’aplicació m’assegura que el meu autobús passarà en 15 minuts. A les 8.50 que ho farà en 20 minuts. A les 8.55 que ho farà en 30 i a les 9.00 em diu directament que hi ha hagut un error i que és millor que ho torni a consultar més tard. Així que quina opció em queda? Estar amb temps de sobres a la parada i esperar que passi qualsevol bus amb direcció a les parròquies altes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT