PUBLICITAT

Compromís i treball

El Consell General
El Consell General

Aquesta setmana, el grup parlamentari Demòcrata, sol·licitava a Sindicatura el tràmit d’urgència per a un total de tretze textos legislatius amb l’objectiu de garantir el seu debat i votació en el si del Consell General abans no finalitzi aquesta legislatura. La demanda, totalment legítima i d’acord amb allò que preveu el reglament del Consell General, va causar un efecte que es pot qualificar, com a mínim, de sorprenent i curiós.

No és la primera vegada que s’habiliten períodes entre sessions amb l’objectiu que les comissions legislatives puguin seguir la seva activitat i facilitar el temps necessari perquè els consellers generals puguin treballar sense precipitació i amb les condicions necessàries per analitzar amb el rigor i la serenitat necessàries els textos legislatius, abans de sotmetre’ls a debat i votació a la cambra. En aquesta ocasió, la nostra gent al grup parlamentari ha optat per incloure dins aquest tràmit d’urgència, al qual Sindicatura va donar llum verda ahir mateix, la totalitat de textos que ja estaven en tràmit parlamentari amb l’objectiu de garantir que es puguin votar. 

Crec, sincerament, que la decisió de la majoria demòcrata és un exercici de responsabilitat que honora el compromís que comporta el càrrec de conseller general: respondre davant la ciutadania i treballar, fins al darrer dia,  per impulsar tots aquells canvis legislatius que millorin la vida de les persones. I aquest és un principi que els nostres consellers generals han tingut clar des de l’arrencada d’aquesta legislatura: inclús en aquells moments en els quals la situació ha esdevingut més crítica.

Estem a les acaballes d’una legislatura que es va estrenar en el context de la crisi més greu que ha viscut Andorra, la crisi de BPA, i que va requerir centrar tots els esforços en allò que era prioritari. De ben segur que aquesta conjuntura ha capgirat el calendari de treball inicial però, amb un programa polític i unes línies d’acció ben definides, l’acció política del grup parlamentari s’ha desenvolupat amb determinació i amb la vista posada en el compliment del programa. I això ha estat així gràcies al compromís i el sentit de la responsabilitat que mencionava i que em sembla que no es prodiga entre els grups de l’oposició.

Entenc que cal utilitzar, en benefici dels ciutadans que ens han fet confiança, totes les eines que les institucions posen al nostre abast per garantir-ne el bon funcionament i tenir present, fins al darrer dia, la voluntat de servei  que ens ha guiat a tots aquells que, en un moment donat, hem acceptat l’honor i la responsabilitat de treballar per a la gent que cada dia lluita per fer aquest país més competitiu, més solidari, més valent i més gran. Tots hem de mantenir-nos ferms en aquest compromís: des del primer fins el darrer dia. 

Secretari general de DA

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT