PUBLICITAT

La participació infantil

Unicef encara aquest mes de maig amb moltes ganes, ja que tindrem la cloenda dels Consells d’Infants de les set parròquies, moment en què els consellers infantils (nens i nenes dels tres sistemes educatius, amb edats entre 8 i 12 anys) exposen davant el comú les propostes de millora per a la seva parròquia. Propostes treballades amb els seus companys i professors durant el curs i amb l’objectiu de donar veu a les seves inquietuds i preocupacions en temes com el transport públic, els carrers, els espais lúdics, l’escola o la sostenibilitat.

Per Unicef és fonamental que tots els infants tinguin un espai on expressar les seves idees, on se sentin escoltats i respectats com a ciutadans i ciutadanes, i on les seves opinions siguin valorades.
A principi de curs, visitem les escoles i expliquem als alumnes que és la participació infantil i perquè és valuós que expressin les seves idees i sobretot, que és un Dret que estableix la Convenció sobre els Drets de l’Infant, adoptada per les Nacions Unides el 1989 i per Andorra el 1995.

Aquest any celebrarem els 30 anys de la Convenció i pot ser una molt bona oportunitat per recordar a infants i adults que tan important és opinar, com ser escoltat amb respecte, tolerància i generositat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT