PUBLICITAT

Cal implicar als comuns en la lluita contra la pobresa

El 12,8% de la població andorrana es trobava en risc de pobresa l’any 2018, segons reflecteixen les dades que el Departament d’Estadística sobre el risc de pobresa i l’exclusió social. Una situació de risc en la qual es troben 9.462 persones que no poden fer front a les despeses bàsiques diàries familiars, com són pagar el lloguer del pis, alimentar la família o poder pagar la calefacció per poder mantenir la llar amb una temperatura de confort.

Aquesta és la realitat que tenim a Andorra, una realitat que sigui directament o de forma indirecta ens acaba afectant a tots. És per aquest motiu que és necessari que hi hagi una implicació més enllà del Govern, per tal de poder millorar la situació d’aquestes gairebé 10.000 persones i evitar que s’hi puguin sumar nous casos. Entre totes les possibles implicacions dels diferents sectors per tal d’alleujar i/o pal·liar el problema social en el qual ens trobem, des del comitè liberal d’Escaldes creiem que és necessari, i així ho defensarem en el nostre programa electoral per a la parròquia escaldenca. Cal una major implicació per part dels comuns, aportant solucions al mercat de pisos de lloguer assequibles, edificant en terrenys comunals per tal d’oferir als ciutadans pisos de lloguer a preus socialment acceptables.

Però no només construint pisos solucionarem el problema de l’accés a l’habitatge ni tampoc evitarem que moltes famílies s’empobreixin per poder fer front al lloguer. En aquest sentit, creiem que els comuns haurien de ser més proactius, propers i facilitadors amb les famílies amb menys recursos econòmics, ja que avui dia no s’hauria de permetre que una família no pugui donar un plat de menjar als seus fills, per la situació econòmica domèstica. Les dades han demostrat que aquesta realitat que sembla llunyana i que no afecta el nostre país és una problemàtica que es viu al nostre país i malauradament per les informacions rebudes continua agreujant-se.

Les polítiques socials seran el pal de paller per evitar que el 12,8% de la població del nostre país visqui en risc de pobresa. Unes dades que tot i ser inferiors als països del nostre entorn, no són excusa per abocar tots els recursos disponibles per reduir-la. Creiem que des de Govern s’està fent una molt bona feina per millorar aquesta situació però no és suficient, no es pot lluitar contra la pobresa només des d’una administració. Cal la implicació de tothom, especialment dels comuns que són els més propers als ciutadans per poder millorar la qualitat de vida de tota la societat, especialment dels més vulnerables.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT