PUBLICITAT

El Fòrum representa a tots els joves

Aquest dissabte vaig assistir per primera vegada a l’Assemblea dels Joves del Fòrum Nacional de la Joventut. Era la desena reunió d’aquest òrgan del FNJA que pretén donar resposta a les necessitats i neguits dels joves del país. I quan dic joves del país, dic tots els joves del país, no cal ser andorrà per participar en l’Assemblea, ja que estan obertes a tots els joves residents d’entre 16 i 29 anys.

El FNJA és una entitat que vol seguir creixent i atraure tots els joves d’Andorra. L’any 2019 va ser un any de transició on es va analitzar la manera d’aconseguir-ho i també de buscar les fórmules per fer-ho de la millor manera possible. També per complir amb els objectius marcats en la Llei 39/2014 del Fòrum Nacional de la Joventut d’Andorra. Un d’ells, i el que considero més important, és el de fomentar la participació dels joves en la vida política, social, econòmica i cultural del Principat d’Andorra.

Per aconseguir aquest, i la resta d’objectius fixats en el text legal que regula el FNJA, aquest any l’entitat disposarà de més de 50.000 euros per al seu funcionament. Aquest fet, que podem donar per segur, ja que cap grup polític ha presentat esmenes a l’augment de la partida pressupostària del Fòrum, servirà per millorar el funcionament del Fòrum tan necessari per fer polítiques i accions que involucrin els joves. Personalment, considero que el FNJA és una eina fonamental per a la nostra societat i,a poc a poc, sembla que tots anem prenent consciència que el futur de tots recau en el nostre jovent i que és del tot necessari involucrar-los en la vida social, econòmica, política i cultural del nostre país.

Durant l’Assemblea dels Joves vam procedir a la renovació de càrrecs dels òrgans del Fòrum. En concret, i el més important, la Taula Permanent formada per sis persones que durant dos anys dirigiran les actuacions del FNJA i també exerciran les tasques de representació a nivell oficial. Doncs bé, en aquest sentit, vull expressar el meu neguit perquè cap dona prengui part de la Taula i no per manca de voluntat del Fòrum, sinó per manca de candidates. Crec que totes nosaltres també hem de fer un pas endavant en aquest aspecte. La nostra presència en aquests òrgans de gestió ha de servir també per recollir les nostres sensibilitats i defensar una societat més igualitària des de joves.

Des d’aquesta columna animo a tots els joves del país a què no es quedi al marge. Tots teniu cabuda al Fòrum, també veu i vot, no ho oblideu. El nostre futur comença perquè els joves sapiguem quin país volem i sapiguem lluitar per ell des d’ara. Ha arribat l’hora que totes i tots prenem partida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT