PUBLICITAT

Ens en sortirem

Ahir al Consell General vam votar per unanimitat la llei òmnibus de mesures excepcionals i urgents per pal·liar els efectes de la crisi sanitària causada per la Covid-19. Va ser una sessió estranya, amb només la meitat dels consellers, els mínims que permet el reglament, per complir amb les recomanacions sanitàries de mantenir-nos com a mínim a un metre un de l’altre.

No us enganyaré si us dic que aquesta és una llei que mai a la vida m’hagués pensat que hauria de votar. De fet, és una bona llei que conté mesures per valor de fins a 200 milions d’euros que seran imprescindibles per assegurar els sous dels treballadors, evitar acomiadaments i donar suport al teixit productiu del país en un moment en el qual s’ha decretat el tancament de tots els serveis i activitats no essencials o de primera necessitat. Però és un text que hagués preferit no haver de votar mai a la vida. Això voldria dir que el que actualment estem vivint, no estaria passant.

Però sí, està succeint, i la societat andorrana està donant el millor de si mateixa. Tenim uns ciutadans responsables, cívics i solidaris -salvant comptades excepcions- que estan complint les mesures adoptades pel Govern per evitar la propagació del coronavirus i d’aquesta manera ajudar-nos a tots. Sí, a tots, començant per un mateix i acabant per tots els ciutadans, ja que en aquesta crisi tots hem d’anar a la una.

Tornant al contingut de la llei òmnibus que s’ha treballat amb el lideratge de Govern però amb aportacions de totes les forces polítiques, demostrant en aquest cas que els polítics han sabut estar a l’alçada de les circumstàncies, representa un esforç sense precedents per part de l’Administració per fer front a una situació sobrevinguda. La quantitat de recursos que s’hi destinaran representen prop del 50% del pressupost anual de Govern. Tot i això, som conscients que no es podran solventar totes les problemàtiques, això és pràcticament impossible, però sí les d’una immensa majoria de la població.

Han estat dies molts intensos. Sembla que fa una eternitat però les escoles del país es tancaven un dia abans de celebrar la

Constitució, d’aquest fet només han passat onze dies. Posteriorment, s’han pres més mesures restrictives per evitar la propagació de la Covid-19 que comencen a donar resultats. Hem aconseguit entre tots limitar el creixement de casos al país, una notícia molt positiva però que no ha de permetre que ens relaxem. Hem de seguir fent cas de les mesures decretades per Govern, quedar-nos a casa i seguir les recomanacions de distanciament social si hem de sortir a comprar o a treballar.

No tingueu cap dubte que ens en sortirem. Junts ens en sortirem i la nostra tasca, la dels polítics, és no deixar a ningú en l’estacada. Amb aquest objectiu treballem cada dia i seguirem fent-ho tantes vegades com calgui fins que la Covid-19 sigui un record llunyà d’una societat que va sortir reforçada i orgullosa d’ella mateixa per haver sabut afrontar el major repte dels últims temps.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT