PUBLICITAT

Gràcies cultura!

No fa ni sis mesos que vaig assumir el càrrec de conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana del Comú de la Massana, tot un honor per algú que ha viscut i estimat la Cultura des de ben petit. Aquest nomenament suposava una gran oportunitat per poder contribuir des de l’Administració a fer créixer la Cultura, treballant braç a braç amb totes aquelles entitats que lluiten dia a dia per poder tirar endavant, creant nous esdeveniments culturals a la parròquia i continuant amb la gran tasca que dugué a terme la meva predecessora al davant del departament, la Jael Pozo. A l’instant em vaig adonar del neguit i la iniciativa que tenen els artistes del nostre país per crear, entretenir i emocionar.

Tot aquest incentiu, per contra, es truncà d’un dia per l’altre amb l’aparició d’aquesta terrible pandèmia i, de cop i volta, m’he vist amb l’obligació de fer tot el contrari del que pretenia: retallar els pressupostos en subvencions culturals, anul·lar actes, espectacles, festes, exposicions...

Però el sentiment que avui m’envaeix és agredolç, malgrat aquestes funestes condicions, la Cultura m’ha tornat a sorprendre molt gratament, demostrant perquè és l’ànima d’un poble. Des del minut zero de confinament, infinitat d’artistes van aparèixer a les xarxes socials, compartint el seu talent amb tothom, buscant simplement fer més passatgeres a tots nosaltres aquestes interminables setmanes tancats a casa. Hem vist a músics, cantants, dansaires, narradors, poetes, fotògrafs, pintors i molts d’altres, units solidàriament expressant-se davant l’adversitat. GRÀCIES COMPANYS!

També he comprovat com a conseller la gran bondat d’aquest gremi. Totes aquelles associacions, entitats o artistes que perceben subvencions culturals del Comú de la Massana, han mostrat la seva absoluta comprensió davant la situació, acceptant totes les rebaixes que hem hagut d’aplicar per estalviar el màxim possible en previsió de tot el que encara ens queda per passar. He de dir que moltes d’aquestes, fins i tot, es posaren en contacte directament amb el nostre departament per proposar, a iniciativa pròpia, la rebaixa de les partides que inicialment demanaven, arribant en molts casos, a estalvis d’entre un 50% i un 70%. És realment admirable la corresponsabilitat mostrada per tots ells, i per això també els hi dic, GRÀCIES COMPANYS!

Seria comprensible pensar que, amb la situació actual que ens toca viure, les institucions del país deixessin en segon pla l’àmbit cultural, per considerar-se «poc important» o de «segona necessitat». Però no és així. És un veritable plaer veure com el Ministeri de Cultura, juntament amb tots els homòlegs comunals, estem més units que mai en l’elaboració del Llibre Blanc, un ambiciós projecte que pretén unificar criteris per establir unes pautes bàsiques en la gestió cultural d’Andorra, implicant a més, a tots els agents culturals, per tornar més forts que mai. Així que també: GRÀCIES COMPANYS!

Per tot això, ministeri i comuns, donem ple suport i ens adherim al Manifest Cultural d’Andorra i animem a tothom a participar-hi, doncs la Cultura seguirà sempre viva a Andorra amb el suport de tots. Als promotors d’aquest manifest: GRÀCIES COMPANYS! Com dirien a Liverpool, «you’ll never walk alone».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT