PUBLICITAT

Cursa a contrarellotge

La Covid-19 està posant a prova els sistemes sanitaris de qualsevol país. El nostre, els dels països considerats rics però també els d’aquelles en vies de desenvolupament on els seus sistemes de salut ja són fràgils de per si. Si aquí la situació ha estat en alguns moments, crítica, imaginem-nos en hospitals on no tenen ni aigua, ni electricitat.

Un estudi publicat a The Lancet Global Heatlh Journal d’investigadors de l’Escola de Salut Pública Johns Hopkins Bloomberg, estima l’impacte que la Covid-19 tindrà en la infància amb un increment de morts pel col·lapse dels sistemes sanitaris. Dificultats per accedir als aliments, als programes de vacunació, a l’aigua i al sabó per rentar-se les mans, poden fer que 6.000 infants menors de 5 anys morin diàriament en països com Bangladesh, Etiòpia, l’Índia, Indonèsia, Uganda, Tanzània, Sierra Leone o Somàlia.

Per evitar-ho, cal ja fer arribar els subministraments bàsics (aigua, sabó, mascaretes,...) a tots els infants arreu del món perquè tinguin una oportunitat de sobreviure. Cal també ajudar a les comunitats a recuperar-se, garantint l’accés a l’educació i a ingressos a les famílies. I hem de sortir d’aquesta crisi, tots reforçats amb sistemes que protegeixin els drets dels infants sempre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT