PUBLICITAT

Que tinguem un bon retorn

Ja fa una setmana que tots els sectors econòmics del país poden treballar, havent estat el sector turístic i el comercial els últims en poder obrir els seus establiments el passat 1 de juny. Han estat uns mesos molt complicats on hem passat d’un confinament estricte, a causa de la crisi sanitària, fins a una obertura progressiva de l’economia de país sempre degut a l’aplanament de la corba de contagis i d’aquesta manera hem pogut evitar la saturació del nostre sistema sanitari.
Entremig també s’ha realitzat el doble cribratge a tota la població gràcies als tests ràpids que es van fer en els diferents Stop-Labs repartits per tot el país. Jo vaig poder treballar en un d’ells i la veritat és que va ser una molt bona experiència sobretot per poder ajudar en aquest projecte mai vist al nostre país. Gràcies a això, podem dir que som dels pocs països al món que coneixem el percentatge de gent que ha passat la malaltia amb bastant exactitud. Des d’aquí voldria agrair a totes les persones que van fer possible aquest projecte, dedicant-hi moltes hores per aconseguir que fos tot un èxit. Des de Govern i tots els Comuns del país, passant per Actua, Protecció Civil i la Creu Roja i, sobretot, a tots els voluntaris, sanitaris i treballadors que van fer-ho possible. De tot cor, moltes gràcies. No us negaré que l’últim dia de treball a l’Stop-Lab, a més d’un se li va escapar alguna llàgrima després de tants dies d’esforç i nervis per fer que tot sortís bé.
Però ara ja estem en una nova etapa d’aquesta crisi, en la que sempre seguint les noves normes de distanciament i d’autoprotecció, hem de fer que l’economia torni a rutllar i que les nostres empreses i comerços tornin a tenir ingressos. Per això en la mesura del possible hem d’ajudar la nostra economia comprant a Andorra, anant a fer un cafè al bar de tota la vida, menjant en els nostres restaurants que tants mesos han estat tancats. Tots ells han fet un gran esforç per tenir els seus locals a punt per rebre’ns amb els braços oberts i un somriure darrere la mascareta.
Els primers dies a tots ens ha estat difícil tornar una mica a la normalitat, tenint massa present el que la Covid-19 ha provocat i pot tornar a provocar. Cal que tots siguem responsables, complint les recomanacions higièniques i sanitàries, perquè tot tiri endavant. No podem tornar a patir un rebrot de la malaltia, per això -i aquí m’adreço als més joves- hem de seguir les recomanacions sanitàries. Ja tindrem tots temps de tornar a anar de festa, anar als concerts o grans esdeveniments esportius. Ara toca ser responsables.
L’obertura parcialment de la frontera francesa ens ha mostrat que la gent segueix volent visitar el nostre país. Això és una gran notícia i farà que el turisme, un dels principals motors del país, ens ajudi a sortir d’aquesta crisi. En aquest moment, és quan haurem de ser doblement responsables, amb nosaltres mateixos i amb els nostres visitants, instant-los a seguir les recomanacions per evitar tornar a viure el malson que hem passat. De tots depèn no tornar enrere. Només amb la responsabilitat de tots ens en sortirem. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT